Gençlik Kolları'nın ilk olağan genel kurulu yapıldı

AK Parti Kapaklı İlçe Gençlik Kolları'nın 1.Olağan Kongresi Cumartesi akşamı saat 19.00'da İlçe Teşkilatında yapıldı.

Kapaklı 8.03.2015 15:58:00 0
Gençlik Kolları

DİVAN SEÇİLDİ

Divan Başkanlığına İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca, Divan Başkan Yardımcılığına Emre Yıldız, üyeliklere ise Songül Dalgıç ve Oktay Koç seçildi. Programda konuşan Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal “Bu bir bayrak yarışıdır. Eski Gençlik Kolları Başkanına görevinde verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayrağı devraldıktan sonra gelecek kardeşlerimize devredeceğiz. Bizler bu dava için buradayız. Ustamızın kurucu başbakanımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gideceğiz. Menfaat gözetmeksizin buradayız” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de parti için önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Her kongremiz yenilenme, yeni seçimlere hazırlanma günüdür. AK Parti'den önce gençler siyasette bayrak taşıyan, teşkilata lojistik destek sağlayan kozdu. Ama liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gençler siyasetin merkezine girdi ve söz sahibi oldu. Sadece seçen değil, seçilen oldu. Gençler AK Parti ile birlikte geleceğe güvenle bakmaya başladı. Parti olarak gençlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tek dili, tek bayrağı ve tek vatanı vardır. Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "dik durduk ve dikleşmeyeceğiz" 2015 seçimlerinde var gücümüzle çalışacağız. Gelişmemiz ve yükselmemiz genç ve dinamik arkadaşlarımız ile oldu” dedi.

AYRIMCILIĞA YER YOKTUR

Siyaset tarihini yazanların sayfalarını AK Parti'den önceki ve sonraki bölüm diye açacaklarını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut ise “AK Parti 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren Türkiye siyasetinde çok önemli bir rol oynamıştır. İnsan ve hizmet odaklı her türlü ayrımcılığa son veren anlayışa göre siyaseti gerçekleştirmiştir. Bu ülkede yasaklardan, ayrımcılıktan baş örtüden çok çektik. Toplumu adeta çeşitli parçalara ayıran zihniyetlere 3 Kasım 2002 de son vermiştir. Türkiye'de 13 yıldır yeni sayfa açılmıştır. AK Parti’nin siyasetinde yalana, sahtekarlığa ve her türlü ayrımcılığa yer yoktur” diye konuştu.

"GENÇLERE VE KADINLARA ÖNEM VERMİŞTİR"

Gençlik kollarının öneminden bahseden Akbulut “AK Parti döneminde gençlere ve kadınlara farklı bakış açısı getirildi. Oy verme ve seçilme yaşı AK Partiden önce çok yukarılardaydı. Oy vermeyi 18'e, seçme ve seçilme yaşını ise 25'e kadar düşürdü. AK Parti kadınına ve gencine güveniyor. İnsanlara değer verdiğini yaptığı uygulamalar ile ortaya koyuyor. Kadınlar ve gençler için partimiz birçok kanun çıkardı. Böyle bir genç kuşağa ve kadınlara topluma AK Parti getirdiği hizmetler ile düzenlemeler ile sahip çıktı. Bundan sonra bu düzenlemeler daha önemli gelişmeler ile devam edecek. Dokuz seçimde birinci olma şansını bundan dolayı verdiniz” dedi.

 

 

"33 GÖNÜLDAŞIMIZ ADAY ADAYI OLDU"

AK Parti olarak 10'uncu sandığa geldiklerini kaydeden Akbulut “7 Haziran'da milletvekili Genel seçimleri gerçekleştirilecek. Bu seçimler için 33 gönüldaş arkadaşımız aday adayı olarak başvuruda bulundu. Bu süreci en iyi yöneten AK Parti'dir. 7 Nisan tarihinde yüksek seçim kuruluna adayların isimleri verilecek. Giremeyenler de ‘küstüm başka partiye çalışırım, AK Parti’ye selam vermem’ anlayışına bizim partide yer olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

"33 ADAY ADAYININ ŞANSI AYNIDIR"

Tekirdağ'da hedeflerinin en az 3 milletvekili olduğunu kaydeden  Akbulut “Bu üç sayısını artırabiliriz. Her yerde AK Parti konuşuluyor. Aday adaylarımız kahveleri ve evleri gezerek partimizin hizmetlerinden bahsediyor. Bu anlayışın 7 Nisan'dan sonra da devam etmesini istiyorum. Küsmek ve darılmanın kesinlikle partiye ve millete ihanet sayılabileceğini düşünüyorum. Ne Genel Merkezimiz, Ne Genel Başkanımız, ne Cumhurbaşkanımız, ne de il başkanlığımız kimseye adaylık için söz vermedi. Birinci diyen yalan söylüyordur. Kısacası kendi kendine dedikodu yapıyordur. 33 kişinin şansı aynı. Beklenmedik ve umulmadık bir tablo çıkabilir. Buna bütün arkadaşlarımızın inanmasını istiyorum” dedi.

367 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK GEREKİYOR

12 yıllık milletvekilliği görevinin sona ereceğini kaydeden Akbulut “Benim görev yaptığım zamanda çok büyük değişimler yaşadık. 12 yıl önce Tekirdağ ve ilçeleri hizmet alamıyordu. Herkese Allah benim gibi bir mazi bıraksın diye temenni ediyorum. Hizmetle dolu olan, övüneceği bir alan bıraksın diliyorum. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Anayasa’da da 61 madde değişti ama 120 maddenin değiştirilmesi meclisten geçmedi. Bu darbe anayasası bize dar geliyor. Yeni anayasayı yapacak gücü elde etmemiz gerekiyor. Bunun için Tekirdağ'da en az üç, Türkiye genelinde ise 367 milletvekili çıkarmamız gerekiyor. Teşkilatlarımıza bununla ilgili büyük görevler düşüyor” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sandık başına giden üyelerin oylarını alan mevcut başkan Ayhan Erdal tekrar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10