"Bizlere sadaka veren bir devlet istemiyoruz"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri arasında Mart ayında doğanlar için cumartesi günü şubede doğum günü partisi düzenlendi.

Çerkezköy 15.03.2015 16:27:00 0

AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR

Mart ayında doğan 60 dernek üyesi için MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Recep Çalışkan sponsorluğunda düzenlenen doğum günü programına Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Recep Çalışkan da katıldı. Programda konuşan  Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, genel başkanın bu etkinliğe katılmasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLADI

MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Recep Çalışkan da, derneğin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Her zaman derneğe katkı sağlamaya çalıştığını ifade eden Çalışkan, “Mart ayında doğan tüm kardeşlerimin doğum gününü kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi. Derneğin güzel çalışmalara imza attığını belirten Çalışkan, derneğin çalışmalarının Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

 

 

YILLARDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da “Hiçbir anne sakat çocuk doğurmak istemez” dedi. Dernekteki bu güzelliği görünce ilk kez heyecanlandığını belirten Boyraz “Yıllardır mücadele ediyoruz. Tüm mücadelemiz ülkemizdeki sakat ve zihinsel engellilerin sosyalleşmesi yönünde” dedi. Sakatlığın nedenlerinin akraba evlilikleri, yetersiz beslenme, doktorsuzluk, eğitimsizlik olduğunu ifade eden Boyraz, “Ülkemizde sosyal devlet yok. Yıllardır ülkemizde sosyal devlet yapılanması için mücadele ediyoruz. Tüm mücadelemiz de Türkiye’nin sosyal devlet olması içindir.” dedi.

HER SAĞLIKLI İNSAN POTANSİYEL BİR ADAY

Hep birilerine muhtaç olmak istemedikleri gibi, kendilerine sadaka veren devlet de istemediklerini dile getiren Boyraz “Bizim tüm sorunlarımıza çare olacak ve devamlı ilgilenecek bir yapılanma istiyoruz” dedi. Her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli olduğunu ifade eden Boyraz “Yasaları iyi takip etmeliyiz.kendi haklarımızın savunucusu olmalıyız” dedi.

 

 

KÖKLÜ BİR DERNEK

Türkiye Sakatlar Derneği’nin 1960 yılında kurulan köklü bir dernek olduğunu dile getiren Boyraz “Bu gün ülke genelinde 65 şubemiz bulunuyor. Bu derneklerimize devlet kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yerel yönetimlerimiz katkı sağlıyor” dedi.

SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU

Yapılan konuşmaların ardından doğum günü pastaları kesildi. Pasta ve meşrubat ikramı sonrası,  etkinliğe  katılan  davetliler ve  engelliler halay çekti, dans edip eğlenceli anlar yaşadı.Dernek üyeleri müzik eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlenirken Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da onların sevincine ortak oldu.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10