Kubilay: Her şeyi onlara borçluyuz

Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Müftülüğü ve Kızılpınar Merkez Camii Derneği işbirliği ile önceki akşam saat 20.30'da KızılpÄ?

Çerkezköy 15.03.2015 16:40:00 0
Kubilay: Her şeyi onlara borçluyuz

 

ORATORYO İLGİ GÖRDÜ

Program Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Cemal Çiftçi’nin Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Zaferi ile ilgili 10 dakikalık slayt gösterisi ile başladı. Çerkezköy Mimar Sinan Camii Kuran Kursu’nun 4-6 yaş grubu öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale” konulu oratoryo da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. “18 Mart Çanakkale Zaferi” ve “Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy” konulu panele konuşmacı olarak Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, Plevne İlçe Müftüsü Necati Necip ve Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna katıldı.

 

 

İMAN GALİP GELDİ

Programda konuşan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, yabancı güçlerin hala İstanbul ve Anadolu’da gözleri olduğunu ifade etti. Bunların ideallerinin iyilik ya da hayır için değil, öldürmek, yok etmek, soykırım için olduğunu ifade eden Üzüm “Allah’la bu milletin arası bozulmadan onlar bu ideallerine ulaşamayacak. Unutmayalım ki Çanakkale’de bütün güçlerine rağmen mana maddeyi yenmiştir” dedi. İmanın galip geldiğini ifade eden Üzüm, “Aman Allah ile aramızı düzeltmeye gayret edelim” dedi.

 

 

BEDR’İN ASLANLARI KADAR ŞANLI

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen de Çanakkale şehitlerinin Bedr’in aslanları kadar şanlı olduğunu ifade etti. Gürlen, Mehmet Akif’in “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...  Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber” sözlerini de anımsattı. 

 

 

HER ŞEYİ ONLARA BORÇLUYUZ

Panelin sonunda panelistlere plaket taldim edildi. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmur Gürlen’e plaketini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ve personeline teşekkür eden Kubilay “Ayrıca bu anlamlı panelde yaptıkları konuşmalarla bizleri duygulandıran ve aydınlatan panelistlerimize de teşekkür ediyorum” dedi. Bugünleri borçlu olduğumuz, Türk Bayrağı ve Türk milleti için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de rahmet ve minnetle anan Kubilay, “Bugün burada bulunuyorsak her şeyi onlara borçluyuz” dedi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’e plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim ederken, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’ya da plaketini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan takdim etti.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Paneli’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Bulgaristan Plevne Müftüsü Necati Necip, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Tekirdağ Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ömer Karadeniz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10