Ortaokul olarak eğitim öğretime devam edecek

Çerkezköy'de uzun yıllardır dershane olarak eğitim öğretim veren Fen Bilimleri, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılından itibaren eğitim öğretimini ortaokul olarak sürdürecek.

Çerkezköy 17.03.2015 17:35:00 0
Ortaokul olarak eğitim öğretime devam edecek

10 YILDIR DERSHANE OLARAK EĞİTİM ÖĞRETİM VERİYOR

Dün saat 11.00’da Barbaros Caddesi’ndeki dershane binasında açıklama yapan Çerkezköy Fen Bilimleri Dershanesi Müdürü Uğur Soykan, “Çerkezköy Fen Bilimleri Dershanesi olarak 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren Fen Bilimleri Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlayacağız” dedi. Fen Bilimlerinin 50 yıllık bir kuruluş olduğunu dile getiren Soykan “Çerkezköy Fen Bilimleri olarak Çerkezköy’de 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Fen Bilimleri Eğitim kurumu olarak eğitimde iddialıyız” dedi.

ORTAOKUL OLARAK DEVAM EDECEK

Bölgedeki ortaokul ihtiyacını gördüklerini ifade eden Soykan, Çerkezköy ve Çorlu’daki Fen Bilimleri Dershanelerinin yeni ders yılından itibaren ortaokul olarak eğitim ve öğretime devam edeceğini belirtti. Binaların yapısı olarak eğitim öğretime kolej olarak devam edemeyeceklerini dile getiren Soykan “2015 -2016 ders yılı itibariyle dershaneler tamamen silinecek. Fen Bilimleri Ortaokulu’nda da tüm okullarda olduğu gibi Milli Eğitim müfredatı işlenecek” bilgisini verdi.

EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Dershane olarak öğrencilerle haftada 2 gün bir araya geldiklerini belirten Soykan okul olunca haftada 5 gün öğrencilerle buluşacaklarını ifade etti. Önümüzdeki günlerde öğrencilere hem ortaokul hem de TEOG hem sistemine hazırlık yapacaklarını dile getiren Soykan, öğrencilerin disiplinli bir şekilde çalışması ve 7, 8.sınıflara hazırlanmasına yönelik eğitimlerinin olacağını söyledi.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİ DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLAMAK

Fen Bilimleri Ortaokulu’nda her grupta 100 öğrencinin olacağını ifade eden Uğur Soykan, 8. sınıf öğrenci grubunun daha ağırlıklı olacağını dile getirdi. Okula dönüşüm aşamasında yapabildikleri kadar sınav yaparak öğrencileri yeni döneme hazırlayacaklarını söyleyen Soykan, esas amaçlarının öğrenciyi fazla yormadan disiplinli şekilde hazırlamak olduğunu belirtti.

SINAV YAPILACAK

Eğitimin ciddi kurumların işi olduğunu söyleyen Fen Bilimleri Dershanesi Müdürü Uğur Soykan, eğitimde iddialı olduklarını ve işlerini çok ciddi şekilde yaptıklarını belirtti. Fen Bilimleri olarak eğitim konusunda hiç kimseye ulaşmadıklarını, vatandaşların kendilerine ulaştığını ifade eden Soykan “28-29 Mart tarihlerinde de tanı sınavı yapılacak. Bu sınava tüm öğrencilerin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10