Yurdakul, projeler hakkında bilgi verdi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. 27 Mart'ta parke taşı ihalesinin yapılacağını ifade eden Yurdakul "Büyükşehir Belediyesiâ??

Malkara 25.03.2015 13:56:00 0
Yurdakul, projeler hakkında bilgi verdi

ASFALTLAMA İŞİNİ BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bunun haricinde kademeli bir şekilde Nisan ayının sonunda Büyükşehir’den toplam 70 bin metrekare parke taşı gönderileceğini belirten Yurdakul “Bunların işçiliğini de Malkara Belediyesi karşılayacak. Aynı zamanda yaklaşık 1 hafta içinde de, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı’nda Yağmur Suyu Projesi çalışmaları başlayacak. Yağmur suyu hattı bitiminde ise Büyükşehir asfalt ekibinin bir tanesi sezon boyunca Malkara’ya hizmet verecek. Eğer bir aksilik olmazsa, 15 Nisan’da Büyükşehir ile yol çalışmalarını başlatarak, bu yıl içinde asfaltlama işini komple bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

TEMELİ TEMMUZDA ATILACAK

Yollara üç koldan hızla giriş yapacaklarını dile getiren Yurdakul, otogarla ilgili olarak Büyükşehir’in yapmış olduğu çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. İş makinelerinin otogarda çalışmalara başlayacağını ve zeminini hazır hale getirerek otogarın temelini Temmuz ayında atacaklarını belirten Yurdakul, son günlerde özellikle ilçe merkezinde sıkça yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili de konuştu.

HERHANGİ BİR TEMASI YOK

Geçtiğimiz ay yaşanan doğal felaketten kaynaklanan aksaklıkların devam ediyor olabileceğini ifade eden Yurdakul “Ciddi bir rüzgara maruz kaldık. Elektrik direkleri yıkıldı, elektrikten dolayı su veremedik. Malkara’daki su inşaatı bittikten sonra, TESKİ’nin enerji sorunları konusunda çözebileceği projeleri var. Öte yandan hala elektriği bize bağlı bilen birçok vatandaşımız var. Elektrik, enerji nakil işlemleri ve elektrik enerjisi ile sağlanan bütün işlemler belediyelerin bünyesinden alındı. Türkiye’nin hiçbir yerinde belediyelere bağlı değil. Elektrik kurumunun bizimle herhangi bir teması yok” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10