İlçe statüsünün getirdiği yenilikler anlatıldı

Kapaklı Belediyesi personeline yönelik düzenlenen eğitimde 'Büyükşehir ile ilçe statüsünün getirdiği yenilikler' ve 'İhale Mevzuatları' anlatıldı.

Kapaklı 29.03.2015 19:26:00 0
İlçe statüsünün getirdiği yenilikler anlatıldı

3 GÜN SÜRDÜ

Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim 3 gün sürdü. Birim amirlerinin ve belediye personellerinin katıldığı eğitimde İçişleri Bakanlığı Emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar, İhale Kanunu ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle kamu ihalelerini hazırlayan birim amirleri ve personele Türkiye genelindeki başka belediyelerde yaşanan sıkıntıları anlatan Nalçakar, Kamu İhale Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi.

ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI

İhalenin en başındaki kişi yani yöneticisinin belediye başkanı olduğunu ifade eden Nalçakar “Birim müdürleri gerekli durumlarda yöneticiye danışıp, ilgili konularda izin alabilirler. İhale kapsamında belediye personelinin çok dikkatli olması gerekiyor. Vatandaşa hizmet götürmek önemlidir. Bir belediye yaptırdığı çalışmaları bu kapsamda çok iyi bir biçimde değerlendirmelidir. Bir bina, bir hizmet noktası yaptırıp birkaç yıl içerisinde hiçbir hizmet vermeyen ve yıkılmak zorunda kalan yapılar var” dedi.

HERKES KANUNU BİLMELİ

Nalçakar, tüm belediye personelinin İhale Kanunu’nu bilmek zorunda olduğunu da belirterek “Türk Ceza Kanunu’na göre kimse ‘ben kanunu bilmiyorum’ deme hakkına sahip değil. Kimse ‘Ahmet biliyor, o yanımızda’ deme lüksüne sahip değil. Çoğu memurumuzun yaptığı maalesef bu. Birçok belediyede sadece birkaç kişi ya da tek kişi kanunu tam anlamıyla biliyor. Ancak bir kişinin konuya hakim olması durumunda, bu kişinin hastalanması gibi olaylarda belediyelerde ihale olamıyor” dedi.

PRENSİBİMİZ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK

Seminerin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenlediklerini belirterek “Temel amacımız tüm personelin bilgi düzeyini artırmak, personelin son çıkan yasalar hakkında daha donanımlı olmalarını sağlamak. En öncelikli prensibimi hizmet kalitesini artırmak” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10