Sakatlar Derneği'nden 'ceviz ağacı' projesi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya derneğin hayata geçirmek istediği "Ceviz Ağacı" projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Çerkezköy 29.03.2015 19:32:00 0
Sakatlar Derneği

PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Önceki gün konuyla ilgili Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli’yi ziyaret ettiklerini kaydeden Hayrettin Çetinkaya “Çerkezköy Orman İşletme Şefliğine ziyarette bulunarak hem orman haftalarını kutlamak hem de projemiz hakkında bilgi almak istedik.  Engellilerimizin en büyük isteği kendilerinin diktiği, suladığı bir ağaçlarının olması. Bir ülkenin doğal güzelliği, zenginlik kaynağı, temiz havası, can damarı olan ormanlarımız tüm canlılar için büyük önem taşıyor. Mevcut orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının oluşturulması her bireyin vatandaşlık görevlerindendir. Biz de her engellimiz kendi ağacını sulaması ve bakım yapması için vermiş olduğumuz dilekçede belirttik” dedi.

“EVLERİNDEN ÇIKABİLECEKLER”

Ziyarette Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli’nin bu proje için bir iki yerin olduğunu ve onunla ilgili çalışma yapıldığını kaydettiğini ifade eden Çetinkaya “Bununla ilgili dilekçemizi Çerkezköy Kaymakamlığı’na Ocak ayında verdik. Orman işletme müdürlüğü yetkilileri bu yerle ilgili çalışma yapıldığını, engelli arkadaşlarımızın kolay ulaşabileceği yolu olan bir yerin bulunacağını kaydettiler. Yer tespit edildikten sonra ceviz ağacı dikilmesinin uygun olması için etüt çalışması da yapılacak. Bizler dernek olarak ağaç dikmek yaşamaya dair yapılacak en güzel eylemlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle “kendini bir ceviz ağacıyla yaşatmak” sloganı ile yola çıkarak bir ceviz ormanının olmasını istedik. Tüm engelli üyelerimiz kendi elleriyle dikeceği ve bakımını yapacağı ağaçlar sayesinde evlerinden çıkacaklar ve rehabilite olacaklar” dedi.

“PARA İLE SATMAYACAĞIZ”

Bu proje sayesinde engellilerin kendileri için diktiği ve bakımını üstlendiği gidip piknik yapabilecekleri bir alanın olacağını kaydeden Çetinkaya “Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da projemize büyük destek veriyor. Dernek olarak bu konuda istişare yaptık. Üç beş yıl sonra ağaçtan çıkacak cevizin yarısını derneğimize yarısını ise bize yardım eden kuruluşlara ve ihtiyaç sahibi ailelere hediye olarak düşünüyoruz. Yani ürettiğimiz cevizi para karşılığında satmayacağız. Bu projeden maddi çıkar beklentimiz yok. Dernek bahçesinde yaptığımız çilek projesinde olduğu gibi gönül bahçelerimizi her zamanki gibi açacağız. Dalına herkes konabilir” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10