Öğe: Yerel hizmetler anlamında kayıp bir yıl oldu

Belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte dün saat 10.30'da parti binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, 30 Mart 2014 seçimlerini

Çerkezköy 29.03.2015 20:02:00 0
Öğe: Yerel hizmetler anlamında kayıp bir yıl oldu

KAYIP BİR YIL OLDU

Seçim sürecinde 26 sayfalık vaatnamesiyle Çerkezköylülerden oy isteyen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetiminin 1 yılı geride bıraktığını ifade eden Öğe “Vahap Akay ve yönetiminin bugün Çerkezköy halkına hesap verme günüdür. Tam 365 günü geride bırakmamıza rağmen, Akay ve ekibi 26 sayfaya sığdıramadığı vaatlerinden hangisini hayata geçirdi” dedi. Belediye Meclisi’nde çoğunluğun kendilerinde olmasına ve Büyükşehir Belediyesi de CHP’li olmasına rağmen, geride bıraktıkları yılın, yerel hizmetler anlamında Çerkezköy için kayıp bir yıl olduğunu belirten Öğe, geçtiğimiz bir yılda ortaya koydukları bu kötü performansın, önümüzdeki 4 yılda yapacaklarının göstergesi olmamasını arzuladıklarını ifade etti.

GÖZLERİMİZİ KAPATMA LÜKSÜMÜZ YOK

CHP’li de olsa belediyeyi hizmet yapmamakla eleştirmekten asla mutlu olmadıklarını söyleyen Abdullah Öğe, “Çerkezköy’e yapılan her hizmetten, Çerkezköy’de yaşayan herkes gibi biz de mutluluk duyacağız. Ama belediyenin hizmet üretmesine vurdumduymaz bir tavır sergilemesine gözlerimizi de kapatacak lüksümüz bulunmuyor” dedi.

HERKES GİBİ BİZ DE RAHATSIZIZ

Cadde ve sokaklarda yama yapmak dışında bir karışlık asfaltlama yapılmamasından, Kızılpınar’da birkaç sokak dışında, köstebek yuvasına dönen çamurlu yolların gerektiği gibi onarılmamasından, çöplerin konteynırların etrafında tepecikler oluşturmasından Çerkezköy’deki herkes gibi kendilerinin de rahatsız olduğunu söyleyen Öğe, belediyenin büyük bütçeli satın almalarını şeffaf bir şekilde ihaleye çıkarmak yerine, parçalara ayırarak, doğrudan teminle elde etmesinden de rahatsız olduklarını belirtti. Daha önce, belediyenin internet sitesinde yayınlanan doğrudan teminli satın almaların artık belediyenin sitesinde yayınlanmadığını belirten Öğe “Adnan Kahveci Parkı’nın kaderine terk edilmiş olmasından, belediye parklarında bulunan çocuk oyun gruplarının kırık dökük ve çirkin bir görüntü içerisinde olmasından rahatsızız” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin bir yandan ihtiyaç fazlası diye bazı personelini kapı önüne koyarken, kendilerine yakın onlarca ismi belediyede işe başlatmasından da rahatsızlık duyduklarını belirten Öğe “Bir yıl önce tonunu 2 TL’ye tükettiğimiz suyu, hiç gereği yokken bu yıl 3-4 katı fiyatla satın almaktan rahatsızız” dedi.

HİZMETTEN YOKSUN HÜSRAN YILLARI OLACAK

Belediyenin musluklardan akan çamurlu su için ‘Fiziki kirlilik var ama sağlıksız değil’ bahaneleri üretip Çerkezköylüler ile adeta alay ettiğini belirten Öğe “İlçe belediyesinin geriye dönük borçları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olmasına rağmen borcun arkasına saklanıp hizmet üretilmemesinden rahatsızız. Bizim rahatsızlık duyduğumuz hususlar, Çerkezköy’de yaşayan halkın genelinin ortak rahatsızlığıdır” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimin, sadece bir kesimi mutlu etme stratejisinden vazgeçip, bütün Çerkezköy’ü mutlu edecek somut çalışmalar içinde görmeyi umduklarını dile getiren Öğe, aksi takdirde geride bıraktıkları yıl gibi önümüzdeki 4 yılın da Çerkezköy’ün hizmetten yoksun geçen hüsran yılları olacağını belirtti.

HALKIN KONUŞAN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti iktidarının Çerkezköy ilçe yönetimi olarak, Çerkezköy Belediyesi’nin ilçe halkına hizmet noktasında atacağı her adımın destekçisi olacaklarını belirten Öğe “Ama bunu yaparken, gördüğümüz her yanlış uygulamaya da dur diyeceğiz. Çerkezköy özelinde yerelde muhalefet görevi üstlenen AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Çerkezköy halkının gören gözü, işiten kulağı ve konuşan sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10