Büyükşehir 1 yaşında

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık çalılmalarını basın mensuplarına açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşeh

Tekirdağ 2.04.2015 14:16:00 0
Büyükşehir 1 yaşında

ARTIK GÜÇLÜ BİR BÜYÜKŞEHİR VAR

Önceki gün Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Albayrak, “Artık güçlü bir büyükşehir var. Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte merkezin ismi Süleymanpaşa olurken 11 ilçenin tamamının adı Tekirdağ oldu. Değişim kolay olmuyor. Çıkarılan kanunla bir anda 257 köy mahalle oldu. 23 belde mahalle oldu” dedi.

İLK İŞ KURUMSALLAŞMAYI SAĞLAMAK OLDU

Göreve gelir gelmez ilk işlerinin kurumsallaşmayı sağlamak olduğunu belirten Albayrak “Bunun için de bir süre geçmesi gerekiyordu. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamladık ve sistemi işler hale getirdik. Bugün geldiğimiz noktada, gerek araç ve ekipman konusunda olsun, gerek teknik ve donanımlı personel konusunda olsun gerekse de maddi olarak güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var” dedi.

HİZMETLERE SİYASET KARIŞTIRMADIK

Hizmetlere hiçbir zaman siyaset karıştırmadıklarını söyleyen Albayrak “30 Mart’tan sonra siyasi parti rozetimizi çıkarıp kalbimize koyduk. Ben tüm Tekirdağ’ın, 906 Bin nüfusun Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Çalışmalarımızı hep bu yönde yaptık. Her zaman tüm vatandaşlarımızı kucakladık. Önümüzdeki 4 yıl boyunca da siyasi görüşü ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin 11 ilçemize ve tüm mahallelerimize hizmetin en kalitelisini eşit bir şekilde götüreceğiz. İlk projemiz de 11 ilçemize 11 okul projesi oldu ki Kasım ayına kadar ilk 7 okulun temelini atacağız” dedi.

BÜYÜYEN BİR FİDAN

Büyükşehir’in giderek büyüyen bir fidan olduğunu belirten Albayrak “Büyükşehir herkesin sahiplenmesi gereken bir kurum. Büyükşehir ağır bir taş. Herkesin bu taşın altına elini sokması gerekiyor. Kırsal kesimin tamamında sıkıntılar var ve biz bu sıkıntıların hepsini çözeceğiz. Bu sıkıntıları biz yaratmadık ama biz çözeceğiz” dedi.

ALTYAPI İŞİNE GİRDİK

Büyük bir altyapı işine girdiklerini söyleyen Albayrak “Tüm mahallelerimizde çalışmalar olacak. Ama bu çalışmaların sonunda 2017 yılının ortasından sonra Sultanköy’den Şarköy’e kadar tüm sahili ile mavi bayrak almış bir Tekirdağ’ı hedefliyoruz. Nisan 2015’ten sonra tüm güzümüzle sahada olacağız. Altyapısı tamamlanan bölgelerde yollar da ivedilikle yapacağız. Fen İşleri Daire Başkanlığımızın araç ekipman altyapısını yeniledik ve güçlendirdik. Her şey hazır güçlü bir şekilde yol yapımına başlayacağız. Görev süremiz boyunca da tüm köy yollarını asfalt yapacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10