"Dünyayı miras olarak değil, emanet olarak görmeliyiz"

Çorlu Belediyesi, bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararları önlemek amacıyla başlattığı kampanya ile "Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi"ne destek veriyor.

Çorlu 2.04.2015 14:20:00 0

DOĞAYA ZARARLARI ANLATILIYOR

Çorlu Belediyesi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkili firma Deha Biodizel firması arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için yapılan 3 yıl süreli protokol devam ediyor. Evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Deha Biodizel firmasının işbirliğiyle broşürler dağıtılmaya başlanırken, broşürlerde evsel atık yağların doğaya zararları anlatılıyor.

EMANET OLARAK GÖRMELİYİZ

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, vatandaşları projeye destek vermeye davet etti. Çevre temizliğinin insanlar ve doğadaki tüm canlılar için çok önemli olduğunu kaydeden Baysan “Dünyayı atalarımızdan kalan bir miras olarak değil, çocuklarımızdan ve hatta torunlarımızdan aldığımız bir emanet olarak görmeliyiz” dedi.

ÇEVRE VE DOĞAYI KORUMAK HERKESİN GÖREVİ

Çevre ve doğayı korumanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Baysan, “Evsel atık yağların çevreye zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Biz de Çorlu Belediyesi olarak evsel atık yağların toplanmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli bir görev düşüyor. Evlerde ve işyerlerinde kullanılan bitkisel atık yağları biriktirip yetkililere teslim etmeleri hem çevreye verilen zararın önüne geçecek, hem de engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10