474 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilecek

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek amacıyla Veliköy İlkokulu'nda ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Eğiti

Çerkezköy 3.04.2015 18:06:00 0
474 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilecek

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ

Saat 10.00’da başlayan eğitim programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yasin Gül, Dt. Beste Öztürkler, Hemşire Nihal Saygın ve Kalite Direktörü Burhan Aydemir katıldı. Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekti.

ÖMÜR BOYU DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen diş macunları ve diş fırçalarının dağıtılacağını söyleyen Kubilay, bu gibi aktivitelerin, küçük yaştaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı alışkanlığı kazandırmak açısından önemli olduğunu belirtti. Program kapsamında 474 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verileceğini söyleyen Kubilay, “İnsanın küçük yaşlarda edindiği alışkanlıklar ömür boyu devam ediyor” dedi. Öğrencilerin ve okulların hijyeninin de çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Metin Kubilay kaymakamlık olarak bu kapsamda başta kantinler olmak üzere okulları sık sık denetlediklerini, bu denetimlere kendisinin de katıldığını söyledi.

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak da amaçlarının ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Özellikle küçük yaştaki öğrencilere bu alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çeken Kıvrak “Eğer onlara bu yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilirsek, bu ömür boyu devam eder” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10