Öztürk: Çerkezköy kaybettiği 10 yılı geri kazanacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'in Çerkezköy Belediyesi'ne yönelik eleştirilerine Cumhuriyet Halk

Çerkezköy 3.04.2015 18:13:00 0
Öztürk: Çerkezköy kaybettiği 10 yılı geri kazanacak

GEÇMİŞE BAKMADAN ELEŞTİRİ YAPTI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay göreve geldikten sonra ilk 6 ay Büyükşehir yapılandırılması, dairelerin kurulması, Çerkezköy planlaması ve proje anlamında çalışmaların tamamlandığını belirten Öztürk “Artık bu yıl  belediye başkanımızın açıkladığı 41 proje hayata geçirmeye başlıyor” dedi. Halktan aldıkları yetkiyle, yine halkla birlikte Çerkezköy’ü yönetmeye devam edeceklerini söyleyen Öztürk “1 yıl sonunda AKP ve MHP  Çerkezköy ilçe başkanları değerlendirmede bulunmuş, iktidarı olumlu yönde yaptığı her eleştiriye saygıyla karşılıyoruz, ama sadece eleştiri yapayım diye söylenen sözlerde sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin. Önce AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe açıklama yapmış. Çerkezköy ve Kızılpınar’la ilgili birkaç örnek vermiş fakat AKP ilçe başkanının geçmişe bakmadan eleştiri yaptığını görüyorum” dedi.

10 YILDIR KENDİLERİNİN YÖNETTİĞİNİ UNUTMUŞLAR

“Çerkezköy’ü vergi yüzsüzleri listesinde kim soktu? Çerkezköy Belediyesi’ni devrederken 76 milyona yakın borcu yaparken siz AKP ilçe örgütü, Ali Ertem’e bu parayı nereye harcadığını sordunuz mu? Büyükşehir Belediyesi’nin bu borcun 9 milyonunu üstlendiğini sizin meclis üyeleri size söylemedi mi? 2014 yılı bütçesi 67.4 milyon olan Çerkezköy’ü 76 milyon borçlandırma yaparken hangi projeniz vardı?” sorularını soran Öztürk, Çerkezköy’ü sel basarken, Çerkezköy su altındayken sabah kahvaltıyı yapıyorum diye sosyal medyada paylaşım yapan AKP’li belediye başkanını Çerkezköy halkının unutmadığını belirten Öztürk, “AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı bir de Kızılpınar ile ilgili beyanda bulunmuş. Sanırım Kızılpınar’ı 10 yıldır kendilerinin yönettiğini unutmuşlar” dedi.

YASAYI ÇIKARAN AK PARTİ DEĞİL Mİ?

16 milyonluk tarla satışına rağmen Kızılpınar’ın 7 milyonluk borç bırakıldığını söyleyen Öztürk “Sizler o zaman neredeydiniz?” dedi. AK Parti ilçe başkanının siyasette bittiklerini kamufle etmek için böyle acemice beyanatlar verdiğini ileri süren Öztürk “Bir de su konusunu siyasete alet edilmiş. Öğe, büyükşehir olmasını sağlayan yasayı çıkaran AKP değil mi, AKP’dir. Büyükşehir yasasına göre suya yapılması gereken zammı meclis üyelerinin ortak kararı ile 2 lira olmasını oy birliğiyle kabul edilmedi mi? 1 lira da katı atık bedeli eklenince 3 lira oldu” dedi.

KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in yaptığı eleştirilere de cevap veren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk “Olumlu eleştirilerin hepsini aldık ve memnuniyet duyduk. Fakat bazı eleştirilere de cevap vermeden geçemeyeceğim” dedi. Seçim beyannamesinde bulunan tüm projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Öztürk “Miskinlik yapıyorlar sözünü Koray bey gibi efendi kardeşimize yakıştıramadım” dedi.

ÇILGIN PROJE DEĞİL GERÇEK PROJEDİR

Koray Önsel’in Bağlık Mahallesi ve Fatih Mahallesi ile ilgili projeleri takip etmeye devam etmesini öneren Öztürk “Bir yılda Çerkezköy’de neler değiştiğini sokağa çıkıp gözlemlesinler. Onlar çılgın proje değil olacak gerçek projelerdir” dedi. Biz Çerkezköy’ün çok borçlu olduğunu bildiklerini ve projeleri de buna göre yaptıklarını söyleyen Öztürk “5 yılın sonunda stratejik planların hepsini uygulamaya sokacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Eski otogarın bulunduğu alana AKP belediyesi zamanında alışveriş merkezi yapılmak istendiğini söyleyen Öztürk, bu alanı, yaşam alanı, sokağa çıkma alanı olarak düzenleyeceklerini belirtti. Vahap Akay’ın sabah saat 08.00’de belediyeye gelip, akşam saat 18.00-19.00 ve hatta çoğu zamanda saat 20.00-21.00’e kadar çalışarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Öztürk “Önceki belediye başkanları gibi öğlen gelip saat 15.00-16.00’da gidenleri halkımız unutmadı ve unutmayacak. Belediye başkanımız halkımızın bütün sorunlarını çözmek için tüm gücüyle gecesini gündüzüne katarak çalışıyor” dedi. Çerkezköy’ün AKP iktidarı döneminde kaybettiği 10 yılı önümüzdeki dönemde geri kazanacağını söyleyen Öztürk “Çerkezköy’ümüz hak ettiği yere gelecektir. Çerkezköy bizim evimiz Çerkezköy hepimizin” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10