İŞKUR'dan işsizlere kurs müjdesi

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu, Katı ve Sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, ön muhasebe ve aşçı çırağı kursu düzenleneceğini açıkladı.

Çerkezköy 5.04.2015 18:59:00 0
İŞKUR

“21 MAYIS’TA SONA ERECEK”

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ve Saray Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde “Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi” mesleğinde kurs düzenleneceğini kaydetti. İşsiz gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, işsiz kadınlar, Romanlar, göçmenler ve benzeri durumda olanların başvuru yapabileceklerini kaydeden Pusaoğlu “Kursumuz 25 kişilik. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kursiyer seçmeleri 5 Mayıs tarihinde saat 14:00’da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde yapılacak. Kurs 11 Mayıs tarihinde başlayacak; 21 Mayıs’ta sona erecek” dedi.

“ÖN MUHASEBE KURSU GERÇEKLEŞECEK”

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ve Saray Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde “Ön Muhasebe” mesleğinde de kursu düzenleneceğini kaydeden Pusaoğlu “Bu gerçekleştireceğimiz kursumuz da 25 kişilik olacak. Kursa katılan işsizlerimiz İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kursiyer seçmeleri 6 Mayıs’ta yapılacak ve kayıtlar merkezimize yapılacak. Kurslarımız 11 Mayıs’ta başlayacak ve 21 Haziran’da sona erecek” diye konuştu.

20 TL ÖDEME YAPILACAK

 Özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ve Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde “Aşçı Çırağı” mesleği kursunun 27 Nisan’da başlayacağını ve 30 Haziran’da sona ereceğini kaydeden Pusaoğlu “İşsiz gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, işsiz kadınlar, Romanlar, göçmenler ve benzeri durumda olanlar kursa katılmak için başvuru yapabilecekler. Kursumuz 25 kişilik. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıt yaptırması gerekiyor. Düzenlenecek olan kurslarda, kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer zaruri gideri ödemesi yapılacak. Ayrıca kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta primleri ile provizyon durumlarına göre Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından SGK’ya yatırılıyor” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10