Başkan Baysan bir yılı değerlendirdi

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı basın toplantısında bir yılı değerlendirdi. Baysan, yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Çorlu 7.04.2015 15:21:00 0
Başkan Baysan bir yılı değerlendirdi

MADDİ ANLAMDA OLUMSUZ ETKİSİ OLDU

Tekirdağ’ın büyükşehir olma sürecinin Çorlu’ya etkilerini değerlendiren Ünal Baysan; “Çorlu her sene ortalama 10 bin nüfus artışının yaşandığı bir şehirdir. Büyükşehir kanunu ile şehrimiz ikiye bölünmüş olup yasa çıkmadan önce 900 kilometre kare olan yüzölçümümüz 450 kilometre kareye düşmüştür. Ancak nüfusun üçte ikisinden fazlası Çorlu’da kalmıştır. Hiçbir parametreye dayanmaksızın Velimeşe ve Yulaflı’nın Çorlu’dan Ergene ilçesine dâhil edilmesi şehrimiz adına büyük kayıp olmuştur. Büyükşehir yasasının Çorlu’ya en büyük olumsuz etkilerinden bir tanesi de maddi anlamdadır” dedi.

BÜTÇE YÜZDE 53 ORANINDA DÜŞTÜ

Yasa sonrası Çorlu’nun bütçesinde yüzde 53 oranında düşüş yaşandığını ifade eden Baysan “227 milyon TL olarak planlanan 2014 bütçesi, revize edilerek 148 milyon TL olarak belirlenmiştir. Yaklaşık 7,5 milyon Türk Lirası olan İller Bankası payımız 1,5 milyon Türk Lirası’na gerilemiştir. Özellikle gelir getirici otobüs, su işletmesi, hal ve mezbaha müdürlüklerinin büyükşehre devri ile kaynaklarımızda büyük gerileme olmuş; Çorlu Belediyesi eli ile yapılacak olan birçok hizmetin eksilmesine sebep olmuştur. Ancak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerimiz iyi bir şekilde sürdürülmektedir” dedi.

9 MİLYON TL AKTARILDI

Çeşitli yol ve asfaltlama çalışmaları için Çorlu’ya büyükşehir tarafından 9 milyon Türk Lirası nakit akışı sağlandığını belirten Baysan “Yapımı devam eden kapalı yüzme havuzu ve TEDES projesinin yaklaşık 10 milyon Türk Lirası tutarındaki maliyeti büyükşehir belediyesi tarafından karşılanmıştır. Emlak konutları bölgesindeki ulaşımı rahatlatacak kavşak ve alt-üst geçit çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz en büyük projelerimizdendir” dedi.

YAPIM İŞLERİ DEVAM EDİYOR

2014 yılında 41 bin 629,30 ton asfalt üretildiğini belirten Baysan “5216 sayılı yasa kapsamında otoparklara ait işletmeler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. kapalı pazar alanı yapımı bitirilmiş; yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve kent güvenlik yönetim sistemi genişleme ve TEDES sistemleri yapım işleri devam etmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10