Vatandaşlar kansere karşı bilinçlendiriliyor

Ergene Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Abdullah Ünal'a bağlı olarak düzenlenen Ergene Belediyesi'nin de desteğiyle Ulaş Hizmet Binası'nda konferans düzenlendi.

Ergene 13.04.2015 13:25:00 0
Vatandaşlar kansere karşı bilinçlendiriliyor

KATILIM YOĞUN OLDU

Konferansa Ergene İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Ünal, Çorlu Toplum Sağlığı Başkanı Yaşar Gönenbaba, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesi konuşan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, “Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Programlar ve Hastalıklar  ve Kanser Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir bugün  bize yıllarca birikmiş tecrübesini bilgi birikimini özetlemiş olarak son güncel haliyle sunumunu gerçekleştirecek” dedi.

BİNLERCE İNSANIMIZ YAŞAMINI YİTİRİYOR

Seminerde kanser tedavisinde erken tanının önemine dikkat çekildiği konferansta kanserden korunma yolları, kanserin erken tanısı ve tedavisi noktasında yapılması gerekenlerle ilgili detaylı bilgiler verildi. Dr. Hülya Becerir, “Toplumun çoğunluğunda çok sık görülen ölüm sakatlık gibi vahim sonuçlara sebep olan bulaşıcı olmayan hastalıkların ülke çapında en aza indirilmesi adına sağlık çalışanları olarak elimizden gelen mücadeleyi sergiliyoruz. Dünyada bulaşıcı olmayan hastalıkların krizi yaşanıyor. Ülkemizde bulaşıcı olmayan hastalıklardan dolayı binlerce insanımız yaşamını yitiriyor. Bizde tıp dünyası olarak bunların önüne geçebilmenin ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi konusunda siz değerli vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi görev edindik” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10