Ödülünün Başbakan Davutoğlu'ndan aldı

Namık Kemal Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yazıcı, VI. Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödülleri'nde doktora tez alanında birincilik ödülüne layık g

Tekirdağ 15.04.2015 17:47:00 0
Ödülünün Başbakan Davutoğlu

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Meridyen Derneği'nin Sonpeygamber.info Projesi kapsamında bu yıl altıncısını düzenlediği Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödül Töreni, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük,birçok akademisyen, yazar ve davetlilerin katılımıyla önceki gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi.

5 KİŞİLİK JÜRİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Yarışmaya katılan akademik makale ve tezler, alanlarında otorite isimlerden oluşan 5 kişilik bir jüri heyeti tarafından konusunun özgünlüğü, araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslûbunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi.

BİRİNCİ OLDU

Jüri heyetinin yaptığı incelemeler sonucunda, NKÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mahmut Yazıcı “Sahâbe Bilgisinin Tespiti” adlı doktora teziyle doktora dalında birincilik ödülüne lâyık görüldü. Yazıcı’ya ödülünü Başbakan Davutoğlu takdim etti. Törende ayrıca Davutoğlu tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e “Hadis ve Sirete Hizmet Özel Ödülü” , İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük’e de “Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü” verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10