İhale için 20 firma teklif verdi

Tekirdağ'daki OSB'lerin atıklarını derin deşarj yoluyla Marmara Denizi'ne taşıyacak Kara Boru Hattı Projesinin ilk üç aşaması olan Velimeşe OSB Koordinatörlüğündeki Tünal A HattÄ?

Çerkezköy 16.04.2015 18:59:00 0
İhale için 20 firma teklif verdi

22 FİRMA BAŞVURU DOSYASI ALDI

Bu 3 ihale yeniden yapılırken maliyetler de ciddi oranlarda düştü. Bu sistemin bir parçası olan Kara Boru Hattı’nın da Aralık 2014 tarihinde Derin Deşarj A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ihalesi, dün yeniden yapıldı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde ihale için 22 firma başvuru dosyası alırken, ihale için 20 firma başvuruda bulundu. Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun başkanlık ettiği ikinci ihalede komisyon üyesi olarak Gürdal Adal, Mustafa Alpagut, Ahmet Zeki Tever, Mehmet Özdoğan, Tunçer Hancıoğlu, Doğan Ünal, İsmail Güler, Av. Yeliz Köse, Av. Sevilay Bozdoğan ve Alişan Koyuncu görev aldı. Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ihale öncesi yaptığı konuşmada “Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak olan toplama hatları ve derin deniz deşarj sistemi bileşeni olan Kara Boru Hattı için 22 firma bizden dosya aldı. 20 firma başvuruda bulundu” dedi.

20 FİRMA DOSYA SUNDU

İşte Kara Boru Hattı ihalesi için DEMCE Yapı İnşaat, Öztaş İnşaat, GAP İnşaat/Gürhan İnşaat iş ortaklığı, Kayaoğlu İnşaat/NFT İnşaat iş ortaklığı, YERTAŞ İnşaat/Mimaray İnşaat iş ortaklığı, CEM-SEL İnşaat, Çolakoğlu İnşaat/Özaras İnşaat iş ortaklığı, Kalyon İnşaat, Güler Makine, Yapı-Tek İnşaat/Doğan Aksel İnşaat iş ortaklığı, Polat Yol Yapı, Ilgın İnşaat/ Taşeli İnşaat iş ortaklığı, KİSKA-KOM İnşaat/TOKAL İnşaat iş ortaklığı, KMB Metro İnşaat/Pınar Telekominikasyon İnşaat iş ortaklığı, Nas İnşaat/YSE Yapı iş ortaklığı, HMC Yapı/MRM Turizm iş ortaklığı, Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı, Arsan Arıtma/MİTAŞ Proje iş ortaklığı, Özdemir İnşaat/Silahtaroğlu Yol Yapı/Gurbetoğlu İnşaat iş ortaklığı, STY İnşaat firmaları komisyona dosya sundu.

7 FİRMA TEKLİF VERMİŞTİ

Yetkililer 20 isteklinin dosyalarının kabul edildiğini belirterek “Komisyonumuz bu dosyaları tek tek inceleyecek ve yaklaşık 3 hafta sonra yapılacak asıl ihaleye katılmaya hak kazanan firmaları tespit edecek” bilgisini verdi. Bir önceki ihalede yaklaşık maliyeti 140 milyon TL olarak hesaplanan Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi için teklif veren 7 firmadan en düşük teklifi veren firma 128 milyon 600 bin TL ile Özdemir İnşaat-Silahtaroğlu A.Ş.-Gurbetoğlu A.Ş. İş ortaklığı olmuştu. 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10