Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Ergene'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Mahallesi'nde Albulkadir Geylani Camii bahçesinde Ergene İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi.

Ergene 18.04.2015 17:55:00 0
Kutlu Doğum Haftası kutlandı

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERDİ

Programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem,  İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, Dernek Üyeleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, birlik beraberlik mesajları vererek “Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında startını verdiğimiz etkinliklerde bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim.  Bu sene etkinlikler kapsamında oluşturduğumuz asıl tema Hz. Peygamberi tanımak anlamak beraber yaşama ahlakını öğrenebilmektir. Ülkemizin doğusundan batısına kadar birçok bölgemizden gelen vatandaşlarımıza ev sahipliği yapan Trakya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Ergene örfleriyle kültürleriyle göç eden aileleri bir araya getirmişti” dedi.

İLAHİLER OKUNDU

Tasaavuf Musikisi ve Sema Gösterisi olarak düzenlenen programda seslendirilen ilahiler ve okunan Kuranı-ı Kerimle katılımcılara manevi duyguların yaşanmasına vesile olundu.  Tasavvuf Musiki Merk Apdurrah ekibi ve semaver gösterisi katılımcılar tarafından büyük kazanırken, semaverin kıyafetine ilişkin detaylı bilgiler verilerek, başında ki şapkanın mezar taşını temsil ettiği, beyaz kıyafetin kefeni temsil ettiği açıklandı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10