Yel: Türkiye'nin vites yükseltmeye ihtiyacı var

AK Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel, saat 14.00'da AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve partililer ile Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 22.04.2015 18:14:00 0
Yel: Türkiye

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyen Mustafa Yel “Türkiye’nin vites yükseltmeye ihtiyacı var. Bu vitesi yükseltebilmek için sistemde değişiklikler yapma zorunluluğu var” dedi.

“AK PARTİ KADROLARI SAĞLAYACAK”

AK Parti’nin 2023-2071 hedeflerinin olduğunu kaydeden Yel “Bu hedeflere varmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çalışıyor. Biz de inşallah onun kurucu başkanı olduğu AK Partiyi Tekirdağ’da birinci parti yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz. Bunu da AK Parti kadroları sağlayacak” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın çalışmalarını takip ettiğini ifade eden Yel, “Milli eğitim sorunları, alt yapı konularında çok hassas olduğunu biliyoruz. Demiryolu hizmetlerinin tamamlanması, sel konusunda dere ıslahının tamamlanması, sosyal yardımlaşmanın daha ileriye götürülmesi konusunda desteğinizi görüyoruz” dedi.

“YARDIMCI OLMAYA SÖZ VERİYORUZ”

Tekirdağ’da bugüne kadar yapılamayan yerel anlamda hizmetlerin olduğunu kaydeden Yel “Yerel yönetimler yeter ki proje üretsin. Bizler de vekil olduğumuz zaman yardımcı olma konusunda söz veriyoruz. Bugüne kadar hükümetimiz muhalefet partisinden demeden yardım etmiştir. Bizlerde bu bayrak yarışını sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ı yanımıza alıp yapacakları projeler ile görüştürüp destek isteyeceğiz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin en asli görevi olan halka sağlıklı içme suyunu verme görevini bile yerine getiremediğini kaydeden Yel “Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ merkezde Hürriyet Mahallesi’nde 550 vatandaşımız içtikleri suyun kendilerine verdiği zarardan dolayı bağırsak enfeksiyonuna yakalandı” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

Çerkezköy’e ilişkin projelerinin olup olmadığını sorulması üzerine konuşan Yel “Vekiller olarak projemiz genel politika çerçevesinde hükümetimizin bütçesinden ilimize ayrılan kaynakları artırma mücadelesi ile başlayacak. Bu konuda Tekirdağ üreten bir ilimiz. Özellikle eğitim konusunda yatırım önceliğimiz olacak. En fazla göç alan iller arasında oran olarak ikinci sıradayız. İçinde bulunduğumuz Çerkezköy ve Kapaklı bundan olumsuz etkileniyor” dedi.

“MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

2005 yılında Tekirdağ Vali Yardımcısı olarak göreve geldiğinde derslik başına 76 öğrencinin düştüğünü, bu sayıyı özel idare olarak 36’ya düşürdüklerini kaydeden Yel “2002 yılına kadar Tekirdağ’da toplam derslik sayısı 2 bin 150’ydi. Buna ilave olarak 2 bin 500 derslik açtık. Liselerin kampus olmasını destekliyoruz. Liselerden boşalan okullara da ilk ve ortaokullar getirmek ve okullar ilave etmek istiyoruz. Ayrıca sel felaketine maruz kalan Çerkezköy’de, Devlet Su İşleri kanalı ile yapılması gereken ama yerel yönetimler konusunda da desteklenmesi gereken bir proje var. Bu projeye Büyükşehir Belediyesi katkı yapmak zorundadır. Burada kamulaştırmayı hızlandırırlarsa DSİ’nin rekreasyon alanlarıyla beraber dere ıslahı projesi inşallah hızlanacak ve bir daha Çerkezköy’ümüz artık sel basan bir ilçe olarak anılmayacak. Bunun için mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

KOLEKTOR HATTI İHALESİ YAPILDI

Devam eden Kapaklı-Saray yolu ile ilgili de konuşan Yel “Bu yolun birkaç kilometresi Haziran ayına kadar tamamlanacak ve halkımızın hizmetine sunulacak. Tamamı ise bu yıl sonuna kadar bitirilecek” dedi. Çorlu ve Çerkezköy arasına Balkan Teknik Üniversitesi’ni kazandırmak zorunda olduklarını ifade eden Yel “Bin 400 sanayi tesisi olan bir ilde yaşıyoruz. Burada sanayi ile entegre olan bir üniversitenin arayışı içinde olacağız. Bölgemizin artık çevre kirliğinden anılır halden çıkarılması konusunun takipçisi olacağız. Hükümetimizin ayırdığı 3 milyar 240 milyon TL’lik bir proje yürütülüyor. Ayrıca 87 kilometrelik en büyük kolektör hattı ihalesi de yapıldı. İnşallah 2016 sonunda da tamamlanacak” dedi. Sosyal destekler konusunda vatandaşların daha çok destek alabilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibat halinde olacaklarını söyleyen Yel “Fakir ve yoksul vatandaşlarımıza daha çok hizmet edebileceğimiz ortamlar sağlayacağız. Üreten insana daha çok destek olacağız. Bizler inşallah olta verip balık tutma konusunda her türlü devlet daireleri ve kaymakamlarımıza yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10