Özel İdare'de renkli kutlama

Özel İdare İlkokulu Okulu, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı renkli bir tören ile kutladı.

Çerkezköy 23.04.2015 18:36:00 0
Özel İdare

BAYRAMLARINI DOYA DOYA KUTLADILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Okul Müdürü Esat Aktaş'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti.  Dünyada çocuklarına bayram hediye edilen ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Aktaş “Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından birisidir. Milletimiz egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazandı. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir” dedi.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Programda daha sonra anasınıfı A ve D şubesi öğrencilerinin hazırladıkları “Anadilim” isimli rontu ile anasınıfı B şubesi öğrencilerinin Artvin yöresine ait “Döne” oyunu büyük beğeni topladı. 1/B sınıfı öğrencilerinin “Öğrenmek mi İstiyorsun” adlı rontlarının sergilemesinin ardından 3/A sınıfı öğrencilerinden Çiğdem Erol “Egemenlik Ulusundur” şiirini okudu. 1/K sınıfı öğrencilerinden Sevil Karuç’un “23 Nisan” şiirini okumasının ardından 1/D sınıfı öğrencileri de “Üsküdara Giderken” adlı dans gösterisini sundu. 1/E ve 1/H sınıfı öğrencilerinin ortak hazırladıkları “ Türk Çocuğu” isimli rontta öğrenciler hem coştu hem coşturdu.

GÜNÜN ANISINA ŞİİRLER OKUNDU

Programın devamında ise 4/A sınıfı öğrencisi Gülcan Dursun “23 Nisan” şiirini seslendirdi. 1/F sınıfının “Koltuk” isimli oyununu sergilemesinin ardından 1/G sınıfı öğrencileri “Damat Halayı” dans gösterisi ile herkesi coşturdu. 1/K sınıfı öğrencilerinden Bilge Ebrar Demirci’nin “23 Nisan” şiirini seslendirmesinin ardından 1/I sınıfı öğrencileri Kafkas gösterisi sundu. Birbirinden renkli görüntülerin yer aldığı program 2/A sınıfı öğrencilerinin “Nerdesin Aşkım” isimli dans gösterisi ve 3/F sınıfı öğrencilerinden Melisa Nisa Gül’ün şiir okuması ile sona erdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10