Taş Köprü'nün UNESCO adaylığı kabul edildi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Edirne'nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzunköprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne geçici aday olarak girdiâ?

Bölgede Gündem 25.04.2015 16:16:00 0
Taş Köprü

GEÇİCİ ADAY OLARAK GİRDİ

Ergene Nehri üzerinde bulunan ve Dünya’nın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan ’Uzunköprü’nün, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için adaylık başvurularının kabul edildiğini ve geçici listeye girdiğini belirten Vali Şahin “Anadolu ile Balkanları birbirine bağlayan tek köprü konumunda bulunan ‘Uzun Köprü UNESCO adaylığının kabul edildi. Geçici listeye alındı. İlimizden üçüncü veya dördüncü bir eser UNESCO kapsamına alınıyor. 1393 metre uzunluğunda ve dünyanın uzun taş köprülerinden birisi daha Edirne’den UNESCO Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Listesi’ne geçici olarak giriyor. Dünkü toplantının ardından listeye alındı. Bu konuda çok mutluyum. Şimdi sıra Edirne olarak Avrupa Kültür Başkenti listesine girme zamanı geliyor” dedi.

SEVİNDİRİCİ BİR OLAY

Ulu Camii (Eski), Üç Şerefeli Camii, Muradiye Camii ve Beyazıt Camii gibi eserlerin bundan sonraki süreçte UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için teklifte bulunacaklarını dile getiren Vali Şahin, “Uzunköprü, listeye çok çabuk girdi. 2 ay önce Türkçe ve İngilizce olarak başvuruda bulunmuştuk. Çünkü dünyada böyle eserler çok az. Böyle eserler var fakat metre uzunluğu bu denli uzun değil. Bu vesile ile hemen kabul edilmesi Edirneliler için sevindirici bir olay” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10