Ergene'yi kurtarmak boynumuzun borcu

Çorlu'da yapımına başlanan Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri'nde arıtılmış atık suların Marmara Denizi'ne deşarjını sağlayacak olan 3 adet İleri Biyolojik

Çorlu 29.04.2015 12:51:00 0
Ergene

ERGENE'Yİ KURTARMANIN MALİYETİ 4 MİLYAR LİRA

Dün saat 17.30’da düzenlenen temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bugün temeli atılan tesislerin maliyetinin 500 milyon lira olduğunu bildirerek, “Barajlar, göletler yapılacak.  Erozyon kontrol çalışmaları, zirai mücadele ilaçlarının kontrolü, gübreler ile ilgili tahliller yapılarak en uygun gübre kullanılması, online kirliliğin izlenmesi gibi dünyanın en ileri teknolojilerinin planlamasını yaptık, Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 4 milyar lira” dedi.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Temiz Ergene Yolunda Projesi'nin örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu “Herkes bu işte ortak hareket ediyor. Ve bundan mutluluk duyuyoruz” dedi. Ergene havzası için 16 projelerinin olduğunu belirten Eroğlu “Ergene’yi kurtarmak boynumuzun borcu. Ergene ile ilgili DSİ o kadar hızlı çalışıyor ki 12 arıtma tesisinin bugünle birlikte tamamının temelini atmış bulunacağız. 30 Aralık 2015’e kadar tamamını bitirmiş olacağız” dedi.

TÜRKİYE’YE TAM 900 MİLYAR TL YATIRIM YAPMIŞIZ

Eroğlu “Ben en zor atık su arıtma tesisini bir yılda inşa ederim. Ben Haliç’i bile 30-50 yılda kurtarılmamış bir yeri bir sene de kurtaracak güçteyim. Ama bu iş birliğini sağlamak inanın Türkiye’nin en yüksek barajını inşa etmekten daha zor” dedi. Bugün Çorlu, Çerkezköy, Tekirdağ, Yazır, Muratlı, Velimeşe, Ergene, Türkücü ve deniz deşarj tesislerinin temelini atarak Ergene’yi dört dörtlük bir hale getirmiş olacaklarını dile getiren Eroğlu “Tekirdağ’ın çevresini değiştirdik, özellikle 13 yılda 8 milyar yatırım yaptık. Tüm Türkiye’ye tam 900 milyar TL yatırım yapmışız” dedi. Türkiye’nin 78 milyonun Orman Su İşleri Bakanı olduğunu dile getiren Eroğlu “Ne gerekiyorsa yaparız. Çok sayıda araziyi Tekirdağ’da suladık. Bizim anlayışımızda şu var: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey millet için. Bakın ben sanıyordum ki sadece İstanbul’da su sorunu var. İSKİ’den sonra, DSİ Genel Müdürü olduğumda 77 şehirde su problemi varmış, buralara suyu biz getirdik” dedi.

TEMELLERİ ATILDI

Konuşmaların ardından, temeli atılacak 6 tesise canlı bağlantı yapılarak temel atma törenleri yapıldı. Diğer tesislerin temel atma töreni ise Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri ile beraber Çorlu Belediye Meydanında kurulan stantta gerçekleştirildi. Törene; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bakanlık Yetkilileri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA KATILDI

Bakan Eroğlu, arıtma tesisinin temel atma törenlerini gerçekleştirmesinin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün’ün seçim bürosunun açılışına katıldı.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10