Aşçıbaşılar, Trakya bölgesi elemelerinde hünerlerini sergilediler

Yemek şirketi Compass Group tarafından dün 15.00-18.00 saatleri arasında Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yemek yarışması düzenlendi.

Çerkezköy 29.04.2015 18:12:00 0
Aşçıbaşılar, Trakya bölgesi elemelerinde hünerlerini sergilediler

Compass Group Yemek Yarışması Trakya Bölgesi elemelerine 7 aşçıbaşı katılırken, yarışmanın birincisinin Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılma hakkı kazanacağı, Türkiye 1, 2 ve 3’üncüsü ise Ağustos’ta Dubai’de yapılacak Dünya Yemek Yarışması’na katılmaya hak kazanacağı belirtildi.

DÜNYA YEMEK YARIŞMASINA KATILMAYA HAK KAZANACAKLAR

Trakya Bölgesi’nde en büyük projelerde görev almış aşçıbaşıları seçerek yarışmaya davet ettiklerini ifade eden Compass Group Trakya Bölge Direktörü Osman Güler “Bugün burada 1. olan arkadaşımız, Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak” dedi. Güler, Türkiye finalinde ilk 3’e girenlerin Ağustos’ta Dubai’de yapılacak Dünya Yemek Yarışması’na katılmaya hak kazanacağını dile getirdi.

TÜRKİYE’DE 25 BİN ÇALIŞANI VAR

Compass Group’un Türkiye’de ‘Sofra’ adı altında faaliyet gösterdiğini belirten Güler, Compass Group’un Türkiye’de 25 bin, dünyada ise 400 bin çalışanının olduğunu söyledi. Şirketin yıllık cirosunun yaklaşık 20 milyar dolar olduğunu dile getiren Güler “Dünyanın en büyük catering şirketiyiz. Şirketimiz Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne de destek oluyor” dedi.

7 AŞÇIBAŞI YARIŞTI

Yemek yarışmasına Selçuk Tuna ‘Sebzeli Çin Usulü Biriç’ yemeği ile, Burhanettin Konca ‘Dana Bonfile’ ile, Cevdet Durmaz ‘Tantuna’ ile, Selçuk Akyüz ‘Mitoz Köfte’ ile, Özcan Karakoç ‘Levrek’ ile, Aydoğan Akbaş ‘Sebzeli Piliç Küpleri’ ile ve Ahmet Aksoy da ‘Büryan’ ile yarıştı.

BİRİNCİ ÖZCAN KARAKOÇ OLDU

Jüri üyeliklerini Compass Group Trakya Bölge Direktörü Osman Güler ile Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri Gamze Çetin, Hülya Güner, Suat Adıyaman ve Taner Ender’in yaptığı yarışmada birinciliği ‘Levrek’ ile Özcan Karakoç elde etti. Mutfak becerileri 20, sunum 25, lezzet 25, hijyen ve güvenlik 20 ve doku 10 puan üzerinden değerlendirildi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10