Kılıçdaroğlu, Tekirdağlılardan 6-0 istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 15.00'da Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingde Tekirdağlılara seslendi.

Tekirdağ 29.04.2015 18:31:00 0
Kılıçdaroğlu, Tekirdağlılardan 6-0 istedi

CHP'nin geçmişinde de geleceğinde de tek hedefinin ‘halkın iktidarı’ olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu engelleyemediler. 13 yılda çözmediler, 4 yılda çözeceğim. Aile sigortasını getireceğim, hiçbir aile benim gelirim 720 liranın altındadır demeyecektir” dedi.

ORTADOĞU’YA BARIŞI GETİRECEĞİZ

“Türkiye’deki Suriyelileri ülkelerine göndereceğim” sözlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu “Ben Suriyelileri göndereceğim dedim, vay efendim sen nasıl gönderirsin. Buradan söylüyorum iyi duy arkadaş iyi duy. Bir Ortadoğu’ya barışı getireceğiz. Ortadoğu'ya silah göndermeyeceğiz, gıda malzemesi göndereceğiz. Ama insanın insanı öldürdüğü bir coğrafya olmaktan Ortadoğu'yu biz kurtaracağız. Kim kendi topraklarına gitmek istemez? Dedelerinin mezarı, aileleri, mal varlıkları orada. 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkelerine göndereceğiz. Barışı getireceğiz ama barışın gelmesi ne demektir biliyor musunuz? Türk iş adamlarının Ortadoğu'da çok büyük işler yapması demektir” dedi.

HORTUMLARI KESECEĞİM

11 milyon kendisini düşünüyorsa, çocuklarını düşünüyorsa, 11 milyon emeklinin oyunu istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu “Sözüm söz. Emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz. Kilis'ten bir vatandaş kocaman bir makas gönderdi. Demiş ki, “şu AKP genel merkezine bağlanan hortumları kes diye”. Sözüm söz, o hortumların tamamını keseceğim. Havuz medyasının genel yayın yönetmeni ne yapıyordu, açıyordu telefonu Halk Bankası genel müdürüne "Süleyman para gönder de işçilerin parasını ödeyeceğim" Şimdi ben o hortumu kesince 2 milyon emekliye gidecek” dedi.

TÜM PROJELERİMİZİN HESABI YAPILDI

Taşeronda çalışan işçilerle ilgili de konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Taşeron işçileri kadroya alacağız dedik, vay efendim nasıl alırsınız, devlete yükü var. Yükü kocaman sıfır. Zaten maaşı devlet veriyor, taşerona veriyor, taşeron işçiye veriyor. Biz köle tüccarlığı yapan taşeronu kaldırıyoruz. Direkt işçiye vereceğiz. Sizi kandırıyorlar. CHP şu taahhütte bulundu bunları karşılayamaz. Her projemizin santim santim hesabı yapılmıştır” dedi. 

ALIRKEN ZULÜM DEĞİL DE VERİRKEN ZULÜM MÜ OLUYOR?

Kılıçdaroğlu “Size bir asgari ücret hikayesi anlatayım, 949 lira alıyor. Bunlar bir dönem çay ve simit hesabı yapmışlardı. Asgari ücret ne kadardı 949 lira. Çay 1 lira, simit de 1 lira. Karı koca ve üç çocuklu aile düşünelim. Tek bir öğünde çay simit masrafı 10 lira, 3 öğün eder 30 lira. Bir ayda 30 gün var, çarpıyoruz 900 lira. Geriye kaç lira kaldı, 49 lira. 49 lira ile ev kirası ödeyecek, üç çocuğa bakacak, okul masrafını, otobüs masrafını karşılayacak, elektrik su parasını ödeyecek. Bunların büyümesi ahlaksız vicdansız büyümedir. o nedenle dedik ki asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Ne dedi maliye bakanı, 1500 lira diyor, asgari ücretliye verirseniz bu onun için zulümdür diyor. Sen 12-13 bin alırken zulüm değil de 1500 lira verirken mi zulüm oluyor” diye konuştu.

6-0 İSTEDİ

İnsanın Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Benim başımın üzerinde yeri vardır. Belediye seçimlerinde 12-0 yaptınız, yürekten şükranlarımı sunuyorum. Şimdi 6-0 istiyorum. Size güveniyorum, size inanıyorum. Her zaman emrinizdeyiz. Sorununuz varsa adresiniz CHP’dir. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz, bugün geldiğimiz noktada yeni bir başlangıç yapmak durumundayız. Yaşanacak bir Türkiye için yeni bir başlangıç. 7 Haziran’da sandığa gidip, CHP’nin logosunun altına mühür bastığınız zaman, siz kendiniz, çocuklarınız ve torunlarınız için Türkiye’ye merhaba diyeceksiniz” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10