Yeni hastane için yeni tarih: 30 Ağustos

Çerkezköy'de yapımı devam Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan temel atma töreninde '23 Nisan 2015'te hizmete aç?

Çerkezköy 29.04.2015 18:35:00 0
Yeni hastane için yeni tarih: 30 Ağustos

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi.

HASTANE ÖNÜNDE KARŞILANDI

Çorlu’daki programının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaettin Akbulut, Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turhan Erol, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile birlikte Çerkezköy’e gelen Bakan Müezzinoğlu, Çerkezköy Devlet Hastanesi önünde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, SGK Müdürü İshak Marangoz, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları,  Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, partililer, meclis üyeleri ile çok sayıda kamu kurum kuruluşu temsilcileri tarafından  karşılandı.

SÜS KELEBEĞİ HEDİYE ETTİ

Karşılamanın ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu ve protokol üyeleri ile yemekhaneye giden Müezzinoğlu, hastane personeli ile birlikte öğle yemeği yedi. Hastane çıkışında Bakan Müezzinoğlu’nun yanına giderek bir süre sohbet eden Hikmet Anılmış isimli vatandaş kendisine süs kelebeği hediye etti.

HASTANE İNŞAATINDA İNCELEME YAPTI

Bakan Müezzinoğlu, 23 Nisan 2015 tarihine yetiştirileceği sözü verilen fakat yetiştirilemeyen Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sarı çizmeleri ve bareti taktıktan sonra Devlet Hastanesi Proje Müdürü Bülent Saltoğlu'ndan inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yapımı devam eden Devlet Hastanesi’nin 31 bin 700 metrekarelik bir kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Saltoğlu "Hastane içinde 52 tek yatak, 75 tane de çift yatak ve 4 adet mahkum yatağı olmak üzere toplam 206 yatak bulunuyor. Toplam 25 yataklı erişkin ve yeni doğan bakım üniteleri, ikisi lokal, birisi kadın doğum ameliyathanesi olmak üzere toplam 9 tane ameliyathane var. 5 adet modern doğumhane, 10 yataklı diyaliz ünitesi, 55 poliklinik odası, bin 500 metrekarelik acil servis alanı, 5 bin metrekarelik yine poliklinik alanı ve modern, geniş ve ferah laboratuarlar projemizde mevcut. Bilgisayarlı tomografi, kemik ölçüm cihazı, endoskopi, fizik tedavi ünitesi de bulunuyor” dedi.

30 AĞUSTOS'TA TAMAMLANACAK

Hastanenin yüzde 80'ninin tamamlandığını kaydeden Saltoğlu "Temmuz başına kadar hastanenin inşaatını bitirmeyi hedefkliyoruz" dedi. Hastanenin kazasız belasız bir şekilde 30 Ağustos'ta tamamen hizmete gireceğini kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da "Daha önce inşaatta şanssız bir kazamız olmuştu.  Allah bundan sonra kazasız belasız bir şeklide tamamlamayı nasip etsin. Kullanılan yeri de, yeni hastanenin hizmete sokulmasının ardından yıkacağız" dedi.

15 MAYIS'TA GELME SÖZÜ VERDİ

Hastane çıkışında partililer ve protokol ile birlikte öz çekim de yapan Bakan Müezzinoğlu hastanedeki incelemelerinin ardından esnafı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler ile karşılaşan Bakan Müezzinoğlu, aday adaylarından Ayşe Doğan'ın kendileri ile ilgilenip ilgilenmediğini sordu. 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sakatlar Haftası etkinliklerinin davetiyesini dernek üyelerinden alan Bakan Müezzinoğlu 15 Mayıs'ta Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret edeceği sözünü verdi.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

Ziyaretin devamında ise Bakan Müezzinoğlu lokantada babası ile yemek yiyen 12 yaşındaki Türker Gülen ile sohbet etti. Gülen'e "Büyüğünde hangi mesleği yapacaksın ve hangi takımı tutuyorsun" sorusunu yönelten Bakan Müezzinoğlu "Büyüdüğüm zaman sizin gibi olacağım ve Beşiktaş'ı tutuyorum" cevabını aldı. Gülen'e yakın ilgi gösteren Bakan Müezzinoğlu "Torunuma da bu soruyu sorduğumda benim gibi Sağlık Bakanı olacağını söylemişti. Torunum gibi Türker Gülen de Beşiktaş'ı tutuyor. Gerçekten çok mutlu oldum" dedi.

ASKERLERLE ÇAY İÇTİKTEN SONRA ÇERKEZKÖY'DEN AYRILDI

Yan masada oturan askerlerin yanına giden Bakan Müezzinoğlu masada sigara paketini görünce sigaranın sağlığa zararlı olduğunu ve bakanlık olarak sigarayı bıraktırmak için kampanyalar düzenlediklerini belirtti. Sigara içen askere ve kendisine kefil olan arkadaşının isimlerini ve telefon numaralarını alan Müezzinoğlu, sigarayı bırakma konusunda da askerden söz aldı. Hastane çevresindeki eczaneleri de ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu masada oturan askerler ile birlikte oturup sohbet ederek çay içti. Çerkezköy'deki ziyaretlerinin ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu Lüleburgaz'a hareket etti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10