Kaymakamlıktan "Birlikte Daha Aktif" projesine destek

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Çerkezköy 30.04.2015 18:23:00 0
Kaymakamlıktan

ENGELLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Türkiye Beyazay Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle başlattığı “Birlikte Daha Aktif” projesi ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye Beyazay Derneği’ne herkesin destek vermesi gerektiğini, engellilerin yaşamını kolaylaştırmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

BİRLİKTE SPOR YAPACAKLAR

Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman’ın da katıldığı ziyarette konuşan Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, gerçekleştirilecek proje ile engelliler ile engelsizlerin aynı ortamda spor yapacağını belirtti. Proje kapsamında 14 yaş ile 29 yaş arasındaki engelli engelsiz tüm vatandaşların çeşitli sportif faaliyetlerinde bulunacağını dile getiren Şahin “Bizler Beyazay Derneği yöneticileri olarak bu proje kapsamında neler yapılması gerektiği ve nasıl olması gerektiği konularında geçtiğimiz günlerde Düzce’nin Akçakoca ilçesinde eğitim aldık. Ülke genelinde engelli engelsiz bir arada spor yapmayı amaçlıyoruz” dedi. Spor dallarında başarılı olan sporcuları Türkiye şampiyonasına göndereceklerini dile getiren Şahin, kampanyaya herkesin destek vermesini beklediklerini söyledi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da, projenin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi. Bu projenin, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak olması dolayısıyla da çok anlamlı olduğunu dile getiren Kubilay, bu proje kapsamında engelli vatandaşların engelsiz vatandaşlarla bir arada spor yapmalarının da önemli olduğunu söyledi.

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Kaymakam Kubilay, Beyazay Derneği’nin engelli engelsiz spor yapma projesine katkı ve destek vereceklerini ifade ederek “İlçe Spor müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüze bu konuda gerekli talimatları vererek sizlere katkı sağlayacağız” dedi. İlçedeki sivil toplum kuruluşları ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da projeye katkı sağlamalarını isteyeceklerini söyleyen Kubilay, bu konuda gerekeni yapacaklarını belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10