Çerkezköy'ü görüyorum da duyuyorum da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ ve ilçelerinde yapılan ve toplam 226 trilyona mal olan 42 ayrı eser ve hizmetin açılışını yaptı.

Tekirdağ 5.05.2015 20:12:00 0
Çerkezköy

42 ESER VE HİZMETİN AÇILIŞINI YAPTI

160 öğrencili ve sekiz derslikli Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, 160 öğrencilik ve sekiz derslikli  Kapaklı Belediyesi Anaokulu,21 derslikli Fevzipaşa Ortaokul ek binası, 21 derslikli Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve  21 derslikli Kapaklı İbni Sina İlkokulu’nun aralarında bulunduğu 42 eser ve hizmetin açılışı  dün saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

HAYIRLI OLSUN

Valilik önünde Tekirdağlılara seslenen Erdoğan “Toplam yatırım bedeli 226 trilyon olan 42 ayrı eser ve hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. Anaokulundan liseye kadar 18 ayrı eğitimin kurumunun açılışını yapıyoruz. Çorlu ve Malkara’da SGK binaları, Muratlı ve Hayrabolu’da kaymakamlık binaları, vali konağı, 3 adet arıtma tesisi tamamlandı. Tamamlanan 42 ayrı eserden oluşan bu eser ve hizmetlerin Tekirdağ’a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BİRİLERİ LAF YAPAR BİZ İŞ YAPARIZ

Milletin hizmetkarı olduklarını söyleyen Erdoğan “12 yılda ülkemizin her karış toprağına emek verdik yatırım yaptık. Türkiye’yi büyütmenin, geliştirmenin, kalkındırmanın gayreti içinde olduk. Bunun en yakın şahidi Tekirdağ’dır. 12 yıl önceki İstanbul Hayrabolu Edirne hattındaki yollarımızın halini biliyorsunuz. 12 yılda Tekirdağ’a yaptığımız toplam yatırım eski para ile 9.5 katrilyondur. Bunları Tekirdağ’a başbakanlığım dönemimde yaptık. Namık Kemal Üniversitesi’ni Tekirdağ’a biz kazandırdık. Bugün üniversitemizin 26 binin üzerinde öğrencisi var. 2002’de Tekirdağ’da 87 kilometre bölünmüş yol vardı. 12 yılda buna 230 kilometre ilave ettik. Halep orda ise arşın Tekirdağ’da. Marmaray Asya’yı Avrupa’ya bağlıyor. Birileri laf yapar biz iş yaparız” dedi.

10 KATRİLYONLUK BİR YATIRIM

Önümüzdeki yıl Avrasya tünelini bitireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yavuz Sultan Selim köprüsü büyük ihtimal bu yılsonuna yetişecek. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Tekirdağ Kırklareli ve Edirne’ye uzanan hızlı tren hattının altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bugüne kadar Tekirdağ böyle hizmet gördü mü? İnşallah köprü ile Çanakkale geçişini yapacağız. Onun da çalışmaları yürüyor. Trakya gelişim projesi sulamadan ağaçlandırmaya kadar pek çok alanı kapsayan 10 katrilyon liralık bir yatırım. Adım adım uygulanmaya başlandı” dedi.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Üniversite hastanesi ve bu ay içerisinde adımı atılacak olan şehir hastane projesi hayata geçtiğinde Tekirdağ merkezin 850 yatağa daha kavuşacağını ifade eden Erdoğan “450 yataklı bir şehir hastanesi ile Tekirdağ farklı bir konuma yükselecek. Biz hizmet için yola çıktık. Bugünlere yatırımların üzerinde yükselerek geldik” dedi. Konuşması sık sık “Çerkezköy seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesilen Erdoğan sloganlar üzerine “Çerkezköy’ü hem duyuyorum hem görüyorum. Ben de sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

10 AĞUSTOS’TA YAPTIKLARI İTTİFAKIN ETKİSİNDEN ÇIKAMAMIŞLAR

Cumhurbaşkanı seçilirken millete bir söz verdiğini dile getiren Erdoğan “Ben anlatıldığı gibi tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim. Ardından da tarafımı ilan etmiştim. Ben daima milletimin tarafından olacağım demiştim. Milletin tarafında bir cumhurbaşkanı olarak tüm gelişmeleri bu yaklaşımla değerlendiriyorum. Muhalefet partilerinin çoğunun benzer vaatler, benzer projeler ifade ediyorlar. 10 Ağustos’ta yaptıkları ittifakın etkisinden çıkamamışlar. Aslında milletimiz onlara orada ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar” dedi.

İSTİSMAR, KÖTÜLEME ÜZERİNDEN SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR

Bu yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet, emniyet diyerek çıktıklarını söyleyen Erdoğan “Daha demokrat bir Türkiye’yi inşa etmenin ihya etmenin gayretindeyiz. Şimdi asgari ücrette açık artırma başladı. Siyaset dürüstlük ister. Asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Asgari ücret, bu devletin bir koruma bir çerçeve anlaşmasıdır. Siz o asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız. Bunun ucu açıktır. Asgari ücreti bin 500  – 2 bin yaparsanız istihdamda ne getirir de götürür düşünmek zorundasınız. İstismar, kötüleme üzerinden seçim kampanyası yürütülüyor” dedi.  

TÜRKİYE’NİN YOLU AÇIK

Yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi dediğini söyleyen Erdoğan “Ne Tekirdağ bizden vazgeçer, ne biz Tekirdağ’dan vazgeçeriz. Biz bu milletin dertlisiyiz. Bu sevginin önünde kimse duramaz. Tekirdağ bu işe tamam diyorsa yeni Türkiye’nin yolu açıktır” dedi. Eski Türkiye’nin önünde ana muhalefet, arkasında da 2 örgüt olduğunu ileri süren Erdoğan “Aralarında işbölümü yapmışlar. Bizi vatandaşları hayat biçim üzerinden istismar ediyor, diğeri de tehditle baskıyla kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara akıl hocalığı yapıyor ve lojistik destek sağlıyor. Bir tarafta Kandil bir tarafta Pensilvanya, önlerinde de ana muhalefet var” dedi. Ana muhalefetin eğitimde 1+8+4 söyleminin meslek liselerinin, imam hatiplerin orta kısmını tekrar kapatmak anlamına geldiğini ifade eden Erdoğan “Kayseri’de sıkışınca ben böyle demedim dedi. Kayıtlarda var. Bunlar orta kısmı kapattılar ve imam hatiplerin öğrenci sayısı 600 binden 60 bine düştü. Açılınca üniversitelere giriş serbest hale gelince şimdi 1 milyona çıktı. Bu bunları rahatsız ediyor. Sen benim eğitim öğretim özgürlüğüme niye müdahale ediyorsun? Ben çocuğumu istediğim okula gönderirim. Hazmedemiyorlar. Sıkıntı burada. Çeşitlendirme eğitimi bu ülkede bir zenginliktir. Biz düz liselerde ciddi manada artırmaya gayret ettik. Bugün Avrupa’da meslek liselerinin oranı yüzde 60-70 arasında” dedi.

İSTİSMAR YAPMAKSA BUNU SEN YAPARSIN

Anlık değil, kalıcı yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan “Aslan yattığı yerden belli olur bunu böyle bileceğiz. Bugün Erdoğan var yarın başkası olur. Biz geçiciyiz. Kalıcı olan sadece Allah’tır. ‘Bizim Kabe’miz Taksim’dir’ diyor terör örgütünün arkasında olduğu parti. Bunları geçmişte de CHP söylüyordu. Ben Kuranı Kerim’i istismar ediyormuşum. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kürtçe Kuran meali yayınladı. Ben de Güneydoğu’da onu gösterdim. Buna istismar diyor. Farklı dilde Kuran meali yayınlaması diyanetin başarısıdır. Sayın Kılıçdaroğlu önce istismarın ne anlama geldiğini öğren. İstismarını yapmaksa sen yaparsın, biz yaşarız. Diğer vaatlerini ciddiye almıyorum. Bekara karı boşamak kolay misali bol keseden atıyor” dedi.

BU YOL YOL DEĞİL

Birilerinin Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için ittifak kurduğunu ifade eden Erdoğan “ Milli geliri yukarı çıkarmak için projeler var mı, demokrasiyi geliştirmek gibi bir projeleri var mı. Bunun yerine bolca tehdit, bolca göz kırpma var. Dün yolda birbirlerini görseler selam vermezlerdi. Ama şimdi aynı yoldalar. Bu yol yol değil. Yeni Türkiye’nin önüne konulan tüm engelleri birlikte aşacağız. Ben Tekirdağ’da ne diyorsam Van’da da aynısını diyorum. Gönlümüzde ne varsa dilimizde de o var. İnşallah yeni Türkiye’nin karşısına dikilen bu eski Türkiye anlayışını aşacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Muhalefet partilerinin liderlerinden böyle bir samimiyet duydunuz mu ? Durmadan, yılmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her türlü haksızlığı hukuksuzluğu yapıp sonra da haram yemedik diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Bu millet 1940’ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Biz milletin irfanına her zaman güvendik güveniyoruz. Tekirdağ’ın tercihinin yeni Türkiye’den olacağına inanıyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz” dedi. Erdoğan, Tekirdağlılarla birlikte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şiirini okuyarak konuşmasını tamamladı. Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaettin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte toplam 226 trilyona mal olan 42 ayrı eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirdi. Toplu açılış öncesi Kapaklı ve Çerkezköy AK Parti İlçe teşkilatı önünden 14.00’de otobüsler kaldırıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10