Albayrak'tan meclise sürpriz ziyaret

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı saat 14.00'da meclis toplantı salonunda yapıldı.

Kapaklı 6.05.2015 19:49:00 0
Albayrak

Toplantıya Erol Özkan, Mahir Aras, Fatih Önkol, Salih Bezgin, Bahtiyar Büyükbüce, Bakser Öztürk ve Yılmaz Saç katılmadı. Çerkezköy ve Kapaklı’da sanayicilerle bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile birlikte meclisi ziyaret etti.

ŞEHRİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR

Alınacak kararların hem ilçeye hem de bölgeye hayırlı olmasını temenni eden Albayrak, “Hazırladığı projelerle Büyükşehir bütçesinden en hızlı şekilde faydalanan belediye Kapaklı Belediyesi” dedi. “Sizler İrfan Mandalı gibi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız” diyen Albayrak, İrfan Mandalı’nın bölgeyi çok iyi tanıdığını ve şehrin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

DEVLET TERBİYESİ BUNU GEREKTİRİR

Albayrak, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’ı ziyaret ettiğini anımsatarak “Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden mutluluk duydum. Kendisine Tekirdağ ile ilgili yatırımlar için teşekkür ettim. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Çünkü biz Devlet Terbiyesi gördük. Devlet Terbiyesi de bunu gerektirir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bazı siyasilerin yalan dolan beyanlarla kendilerini karalama çalışmaları içine girdiğini ileri sürerek “Bizim muhtarlarımıza verdiğimiz telefonları bile seçim çalışması olarak nitelendiriyorlar” dedi. Telefon dağıtacaklarını göreve gelir gelmez muhtarlarla yaptıkları çalıştayda dile getirdiklerini belirten Başkan Albayrak “Biz bu şehri muhtarlarımızla birlikte yöneteceğimizi söyledik” dedi.

SEÇİM ÇALIŞMASI OLARAK GÖRMESİNLER

Bunun için de muhtarlarla en sağlıklı şekilde iletişim kurmaları gerektiğini belirten Albayrak “Bu sorunu da kendilerine cep telefonu hediye ederek çözdük” dedi ve kimsenin bunu bir seçim çalışması olarak görmemesini istedi.

GEREKLİ BÜTÇEYİ AYIRDIK

Kapaklı’daki köy bağlantı yollarının da yapımına en kısa zamanda başlayacaklarını söyleyen Albayrak, bunun için gerekli bütçeyi ayırdıklarını ifade etti. Albayrak’ın ziyaretinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi’nin 2014 yılı kesin hesapları görüşülürken, konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede gelir bütçesinin 74 milyon TL olarak tahmin edildiği, gerçekleşen gelir bütçesinin 48 milyon 87 bin 362,64 TL ve gerçekleşme oranının da yüzde 64,98 olduğu ifade edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

64 milyon 352 bin 861,63 TL olarak gerçekleşen Gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 86,96 olduğu belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

KARAAĞAÇ’IN HESAPLARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından Büyükşehir Yasası ile kapanıp Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 1 Ocak 2014-30 Mart 2014 tarihli kesin hesaplarının görüşülmesine geçildi.  1 Ocak 2014-30 Mart 2014 döneminde tahmini bütçenin 4 milyon 663 bin 930 TL olduğu, gelir bütçesinin 1 milyon 793 bin 956,38 TL, gelir bütçesi gerçekleşme oranının da yüzde 38,46 olduğu ifade edildi. Gider bütçesinin 3 milyon 312 bin 842,51 TL olduğu belirtilirken, gerçekleşme oranının da yüzde 71,03 olarak hesaplandığı ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.    

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Kent Konseyi’nin Logosunun belirlenmesi amacıyla düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesi konulu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 1/1000 ölçekli revizyon imar planı hakkındaki dilekçenin İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin, hisse maliklerine satışları da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Tarife Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10