TÜRBEDERE ALLAH'A EMANET

Çerkezköy'ün en eski mezarlığı olan Bağlık Mahallesi'ndeki Türbedere Mezarlığı'nın bakımsız hali görenlerin tepkisine yol açtı. Mezarlıktaki kabirler boyları 1 metreye yaklaşan

Çerkezköy 11.05.2015 17:48:00 0
TÜRBEDERE ALLAH

Geçtiğimiz pazar günü Anneler Günü kutlanırken, annelerini kaybeden vatandaşlar ise mezarlıklara akın ederek dualar okudu. Mezarlıklar ve Şehitlik pazar günü ziyaretçi akınına uğrarken, şehitler Anneler Günü’nde annelerine gidemedi, ama anneleri onlara gelerek gözyaşı döküp, dua okudu.

MEZARLIKLARDAKİ DURUM

Bakımları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Bahçeli Mezarlığı’nın bir bölümünün otlardan temizlendiği ancak diğer kısımlarda ise bir temizlik ve ot kesme çalışması yapılmadığı, İstasyon Mahallesi Mezarlığı’nın ise tamamen otlardan temizlendiği ve görevliler tarafından da kabir çalışmaları yapıldığı görüldü. İstasyon Mezarlığı’nın girişinde bulunan Şehitlik bölümünün ise bakımlı ve temiz olduğu gözlendi.

ÇOCUK BOYU KADAR OT

Çerkezköy’ün en eski mezarlığı olan Bağlık Mahallesi’ndeki Türbedere Mezarlığı’nın bakımsız hali ise buraya yakınlarının mezarlarını ziyarete gelenlerin tepkisine neden oldu. Mezarlıkta boyu bir metreye yaklaşan yabani otlar nedeniyle kabirler görünmezken, İstanbul'dan Çerkezköy'e vefat eden annelerinin mezarını ziyaret etmek için gelen bir aile, büyüyen otlar nedeniyle kabri bulmakta zorlandıklarını söyledi. Mezarlığın çok bakımsız olduğunu belirten ve ismini açıklamak istemeyen aile fertleri, "Biz böyle bakımsız bir mezarlık hiçbir yerde görmedik. Burada belediyeler mezarlıklara bakım yapmıyor mu? görevlileri yok mu? Bizlerin kutsal varlıkları yaşamlarını yitirmiş anne ve babalarımız yada eş dost ve çocuklarımızın yattığı mezarlıklar her zaman bakımlı olması gerekir. Çerkezköy’ün meşhur bir tekerlemesi ‘Burası Türbedere, ekmek istersen Allah vere, su istersen işte dere, yatak istersen geldiğin yere’  derler ya, işte bu mezarlığın bakımsızlığı da bizlere bu sözü hatırlatıyor. Türbedere Mezarlığı Allah’a emanet. Belediye yetkililerinin öncelikle ve her zaman mezarlıkları temiz tutmalarını istiyoruz. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün mezarlıklarının bakımsız olması bizleri üzüyor” dediler.  Ziyaretçiler, ayrıca mezarlık çevresindeki kum yığınının temizlenmesini istediler.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10