Eğitime geç kalma okul öncesinden başla

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 13.00'da Kızılpınar Kültür Merkezi'nde "Eğitime Geç Kalma Okul Öncesinden Başla" konulu seminer düzenlendi.

Çerkezköy 13.05.2015 17:48:00 0
Eğitime geç kalma okul öncesinden başla

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Seminerde yaptığı konuşmada okul öncesi eğitime önem verdiklerini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yapılan bilimsel araştırmaların çocuklarda zihinsel gelişimin en etkin şekilde 3-6 yaş aralığında görüldüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Kubilay, kaymakamlık olarak ilçedeki okul öncesi eğitim oranını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti. Mevcut durumda okul öncesi eğitim oranının yüzde 71 düzeyinde olduğunu ifade eden Kubilay “Biz bu oranı tüm halkımızla el ele verip yapacağımız çalışmalarla yüzde 90’lar seviyesine çıkarmak istiyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR YARINLARIN TEMİNATIDIR

21 Nisan’dan bu yana yaptıkları çalışmalarla 208 çocuğun daha okul öncesi eğitimi almaya başladığını dile getiren Kubilay, çocukların yarınların teminatı olduğuna dikkat çekti. Onları en iyi şekilde yetiştirmenin herkesin ortak görevi olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bütün enerjimizi bunun için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

SEMİNER VERİLDİ

Seminerde Atatürk İlkokulu Rehber Öğretmeni Aslı Toktamış Atakan da “Okul Öncesi Eğitimin Önemi” hakkında bilgiler verdi. Program, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu Müdürü Sevgi Seda Kasap ve HFZ Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nuray Törnük’ün sunumlarının ardından sona erdi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10