Engelleri müzikle aşalım

Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu, Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Cuma akşamı saat 20.00'da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde 'Engelleri Müzikle Aşalım' i

Çerkezköy 14.05.2015 18:09:00 0
Engelleri müzikle aşalım

2 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Şefi F. Fahrihan Ünsal yönetiminde sahne alacak Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun ‘Engelleri Müzikle Aşalım’ isimli konseri iki bölümden oluşacak.

SOLİSTLER SESLENDİRECEK

Tamburi Cemil Bey’in Kürdili Hicazkar Peşrevi’nin söylenmesi ile başlayacak olan konser Neveser Kökdeş’in Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Canandan Uzak Kaldı Gönül’ isimli eseri solistler Şengül Civan ve Oğuz Gökdemir’in seslendirmesi ile devam edecek. Zeki Müren’in Kürdili Hicazkar şarkı ‘Uzun Yıllar Bekledim’ eserinin solistler Gürol Aksu ve Hülya Metin tarafından seslendirilmesinin ardından Mahmut Oğul’un Kürdi şarkısı ‘Ayrı Bedende Can Gibiyiz’ isimli eserini solistler Mustafa Akgün ve Meral Dağaşan seslendirecek. Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Bülbül Aşıkmış Güle’nin Hülya Metin ve Ali Tansu tarafından seslendirilmesinin ardından Zeynettin Maraş’ın Nihavend şarkısı ‘İnleyen Nağmeler’ isimli eseri solistler Havva Akgün ve Yunus Gökdemir tarafından seslendirilecek.

BİLİYORSUN BİR ZAMANLAR

Konserin ilk bölümünde ayrıca Alattin Ersoy’un Nhavend şarkısı ‘Biliyorsun Bir Zamanlar’ isimli eser Gülçin Çil ve Cengizhan Çil, Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Gözlerinin İçine Başka Hayat Girmesin’ isimli eser de solist Oğuz Gökdemir tarafından seslendirilecek.

GÖZLERİ AŞKA GÜLEN

Konserin ikinci bölümünde de Alaettin Şensoy’un Nihavend şarkısı ‘Büyüleyen Gözlerinle’ isimli eser solistler Nursena Kuru ve Batuhan Kaya tarafından seslendirilecek. Gündoğdu Duran’ın ‘Gözleri Aşka Gülen’ isimli eserin solistler Büşra Tecmen ve Oğuz Gökdemir tarafından seslendirmesinin ardından Bilge Özden’in Nihavend şarkısı ‘Gökten Yağmur Değil’ isimli eserin solist Tunay Kanat tarafından seslendirilecek.

EVLERİNİN ÖNÜ HANDIR ŞARKISI İLE SONA ERECEK

Teoman Alpay’ın Nihavend şarkısı ‘Dün Göztepe’nin’ isimli eseri solistler Ayten Arslan ve Gürol Aksu tarafından, Yusuf Nalkesen’in Mahmurlu Hüzzam şarkısı ‘Neden Kaçtın Uzaklara?’ isimli eseri solistler Hülya Güven ve Ferhat Arslan tarafından, İsmail Hakkı Bey’in Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Fikrimin İnce Gülü’ isimli eseri solist Şengül Civan tarafından seslendirildikten sonra Teoman Alpay’ın Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Sarmaşık Güller’ isimli eser solist Havva Akgün tarafından seslendirilecek ve konser Muhayyer Kürdi Türkü ‘Evlerinin Önü Handır’ isimli türkünün kora tarafından seslendirilmesi ile sona erecek.

KONSERE DAVET ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da cuma günü saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde başlayacak olan Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun ‘Engelleri Müzikle Aşalım’ konserine tüm Çerkezköylüleri davet etti.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10