Özel öğrencilerden özel gösteri

Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde program düzenlendi.

Çerkezköy 14.05.2015 18:15:00 0
Özel öğrencilerden özel gösteri

EN BÜYÜK DESTEK SEVGİDİR

Saat 10.30’da düzenlenen program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Selamlama konuşması yapan Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz “Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Engellilere verilecek en büyük desteğin onlara karşı bir tebessüm, sevgi, kucaklama olduğunu düşünüyorum” dedi.

HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Karagöz “Onlara acıyarak değil, hak ettikleri gibi değeri vermekte yardımcı olmalıyız. Eğitim her engeli aşar diyerek yola çıktık” dedi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de Engelliler Haftasında 11 ilçede gerçekleşen programlara katıldıklarını, bu programların içersinde en fazla zevk aldıkları ve onur duyup gururlandıkları programların engelliler okullarında yapıldığını ifade etti. İnsanların birbirine olan sevgileri ve saygıları içersinde ister istemez belirli menfaatler yattığını ifade eden İşler “Biz menfaat bekleriz. Engelli olan kardeşlerimizin ise sevgisi karşılıksızdır. Hepimiz gerçekten birer engelli adayıyız. Hayatta garantimiz yok” dedi.

“BİLİYORUZ VE HİSSEDİYORUZ”

Asıl engelin insanın kafasında olduğu bilincinin hakim olması gerektiğini dile getiren İşler “Eğer kafadan engel kısmını çıkaramazsak o içimizde kalırsa ne yaparsak yapalım kendimizi girdabın içinde kurtaramayız. İlimizde çocuklarımızın eğitimi ile ilgili fiziki eksiğimiz yok. Sıkıntılarınızı sizin kadar biliyoruz ve hissediyoruz. Ailelerin en büyük düşüncesi bizden sonra çocuklarının ne olacağı endişesidir. Devletimize güvenin. Bizler onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi.

“SAYGININ ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR”

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılı olması gerektiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Herkes gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalı. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir” dedi.

“UYGULAMA İÇİN OLMAMIZ GEREKİYOR”

Engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin de etkin rol üstlenmelerinin büyük önem taşıdığını kaydeden Kubilay “İlçemizde bu konuda büyük gayretlerini gördüğümüz ve ilçemize okul kazandıran Serkan-Müjgan Karagöz’e teşekkür ediyoruz. Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekiyor” dedi.

“AKTİF BİR YAŞAM SÜRMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ”

Kubilay, iş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşların daima yanında olduklarını ifade etti. Engellilerin toplumda herkes gibi bireyler olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu da “Engellilerimizin diğer bireylerden farkları yok. Sadece yaradılışları, sonradan uğradıkları kaza nedeniyle yaşam biçimleri değişik. O nedenle engelli kavramı bile bana anlamlı gelmiyor. Engelliler de bizim gibi birinci sınıf insandır. Ülkenin topraklarında yaşayan birey olarak anayasadaki paylaşım ilkelerine göre hangi haklar veriliyorsa anayasada tanımlanmış ve anlatılmıştır” dedi.

“KUTSAL DAVRANIŞTIR”

Engelli ailelerine de seslenen Salioğlu “Çocuğu engelli doğan yada sonradan engelli olan ailenin yaşam biçimi ister istemez farklılaşıyor. Onlar bu duruma alışana kadar zorluklar yaşıyorlar. Daha sonra ise kendileri için vazgeçilmez bir parça olan engelli çocuklarını diğer çocuklarından da ayırmıyorlar. Bu davranışlar bizim milletimize mahsus kutsal bir davranış tarzıdır. Kuşlara vakıf kuran millet kendi bireyini hiçbir şekilde mağdur bırakmaz, hakkına tecavüz etmez” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo büyük beğeni ile izlendi. 3 Aralık Engelliler gününde ilçede yapılan mektup yarışmasında dereceye giren Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi velilerinden Berkant Demir kızına yazdığı mektubu okurken, davetlileri de duygulandırdı. Programda çeşitli turnuvalarda dereceye giren öğrencilere Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından çeşitli hediyeler verildi.

PAMUK ŞEKERİ DAĞITTILAR

Balkan şampiyonasında dans dalında birinci olan 11/A sınıfı öğrencisi Zehna Yaman dans gösterisi gerçekleştirdi. 5/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Domates Biber Patlıcan” gösterisi güldürürken, 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı  Tavşan Rondu” da beğeni ile izlendi. 11/A sınıfı öğrencisi Merve Başak Odabaş “Bana Engelli Diyorlar” adlı şiirini okurken, öğrencilerin hazırladığı “Dedeler Oyunu” ise protokol üyelerini kahkahaya boğdu. Öğrencilerin “Üsküdar’a Giderken” gösterisini sergilemesinin ardından program Halk oyunları gösterisi ile devam etti. “Hababam Sınıfı Bilgi Yarışmasında” adlı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. Tiyatronun sonunda sahneye çıkan bütün öğrenciler “Fesuphanallah” şarkısını söyledi. Programın tamamlanmasının ardından Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Kaymakam Metin Kubilay olmak üzere protokol üyeleri öğrencilere günün anısına pamuk şekeri dağıttı.

PROGRAMA KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Fisun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Dt. Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, Mal Müdürü İlhami Taşkın, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, SGK Müdürü İshak Marangoz, İŞKUR Çerkezköy Müdürü Adem Pusaoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10