Saray'da gergin saatler

Saray'da önceki gün HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösteren yaklaşık bin kişilik kalabalık sloganlar atarak taşlarla saldırdı. HDP'li Tekirdağ Milletvekili adayların

Çerkezköy 18.05.2015 00:53:00 0
Saray

BÜRONUN VE ARACIN CAMLARI KIRILDI

Adayların konuşma yapmak istediği sırada toplanan yaklaşık bin kişi, slogan atarak seçim irtibat bürosu önünde toplandı. Yaşanan kısa süreli sözlü tartışmanın ardından HDP’liler seçim bürosuna gizlendi. Çevik kuvvet ekipleri kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, uzun süren tartışmaların ardından kalabalık bu kez de irtibat bürosuna Türk bayrağı asılmasını isteyerek seçim aracına ve binaya taşlarla saldırdı. Seçim irtibat bürosu ile aracın camları kırıldı.

ÇEVİK KUVVET ÖNLEM ALDI

Çevik Kuvvet ekipleri bina önünde önlem alarak kalabalığı yaklaştırmadı. Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, HDP seçim irtibat bürosunun önüne gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığın dağılmasını isteyen Kaymakam Öner, “Biz size söz veriyoruz, burası boşaltılacak. Lütfen dağılın" diye konuştu. Ancak artan kalabalık büroya Türk bayrağının asılmasını isteyip dağılmayınca Çevik Kuvvet ekiplerine destek olarak jandarmaya da haber verildi. MHP Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Özgül de olay yerine gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Polis, seçim bürosu önüne barikat kurarak kalabalığı bir sokak ilerideki otogar içerisine kadar uzaklaşmaya ikna etti. Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol da Saray’a gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Akşam saatlerinde başlayan gerginlik gece saat 02.00’a kadar devam etti. Kalabalığın sakinleştirilmesinin ardından HDP’liler emniyetin sağladığı araçla ilçe dışına çıkarıldı. Kalabalık bir süre sonra dağıldı.

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMAK İSTEDİLER

Saray’daki saldırıyı protesto etme istek için Çorlu’da cumartesi günü basın açıklaması yapmak isteyen HDP’lilere de saldırı girişimi oldu. Çorlu Heykel Meydanı’nda toplanarak Belediye Meydanı’na yapılacak yürüyüş için bekleyen HDP’lilere, bir grup slogan atarak saldırı girişiminde bulunmak istedi. Gerginliği polis önledi. 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10