Yazar Selman Akı'ya anlamlı plaket

Çerkezköy'de 1990'lı yıllarda uzun süre gazetecilik yapan Selman Akı, gazeteciliğe koyduğu noktanın ardından kendini kitap yazmaya adadı.

Çerkezköy 19.05.2015 19:13:00 0
Yazar Selman Akı

KİTABINI TANITTI

Altıncı kitabı olan ‘Hasret Mektupları isimli kitabını geçtiğimiz yıl okuyucu ile buluşturan Selman Akı, 2-11 Mayıs tarihleri arasından Azerbaycan’da kitabının tanıtımını yaptı. 6. kitabında 41 yıl sonra gelen mektupla başlayan buluşmayı kaleme alan Selman Akı, savaşın ayrı düşürdüğü 2 kardeşin öyküsünü konu aldı. Saray’da yaşamış ve 28 yaşındaki Kafkas İslam Ordusu’na katılmak üzere memleketinden ayrılan ve bir daha geri dönemeyen Osman’dan 41 yıl sonra gelen mektupla başlayan serüvenin yer aldığı kitap Azerbaycan’da da ilgi gördü.

DAVET ÜZERİNE AZERBAYCAN’A GİTTİ

Azerbaycan Metbuat Şurası’nda, araştırmacı yazar Selman Akı’nın Hasret Mektupları isimli kitabının tanıtımı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Azerbaycan Metbuat Şurası Başkanı Eflatun Amaşov, Azerbaycanlıların ve Diğer Türk Halkların Emektaşlığı Merkezi (ATXEM) Başkanı ve aynı zamanda Metbuat Şurasının İdare Heyeti üyesi İlhan İsmayılov, Azerbaycan Matbuat Şurası Başkan Muavini ve Beynel Halk Avrasiya Metbuat Fondu Başkanı Umud Rehimoğlu,  Metbuat Şurası İdare heyeti üyesi Azerbaycan Respublikası Milli Meclisinin deputatı Cavanşir Feyziyev,  Metbuat Şurası İcra Katibi Rehim Hüseynzade katıldı.

OLDUKÇA ÖNEMLİ

Azerbaycan Metbuat Şurası Başkanı Eflatun Amaşov, bu kitap gerçek hayat hikayelerinden ibaret olduğundan o devrin gerçeklerini göstermek bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek “Kitap Kafkas İslam Ordusu’nun bünyesinde Azerbaycan’a gelmiş ve muharebeden sonra kaderine gurbette ömür sürmek yazılmış bir Türk askerinin hatıralarını canlandırır. Bu hatıralar içinde biz o devrin gerçeklerini daha yakından izleyebildik. Aslında kitaptaki hikayeler bir askerin hayatını anlatsa da biz tarihi devirleri yakından izleyebildik. Kitap bu bakımdan o devrin araştırmacıları için oldukça önemli bir tarihi kaynak rolünü oynuyor” dedi.

EMSALSİZ ROLE SAHİP

ATXEM Başkanı İlhan İsmayılov da “Birçok araştırmacı o devrin gerçeklerini belgelerle gösteren araştırmalar yapıyor. Selman Akı’nın Hasret Mektupları da bunlardan biri. Aynı zamanda o devrin gerçeklerine ışık tutan bir eserdir. Bu tür eserlerin yazılması araştırmaların yapılması Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin daha da ilerletilmesinde ortak Türk tarihinin öğrenilmesinde emsalsiz role sahiptir” dedi.

ARAŞTIRMALARIMI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Gazeteci yazar Selman Akı ise, bu kitap yazmak için uzun yıllardır Azerbaycan ve Türkiye’de araştırmalar yaptığını ifade ederek “Sizin bana verdiğiniz bu destek ve göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle ben bu araştırmaları yapmaya devam edeceğim. O devrin ortaya çıkmayan tarihte gizli kalan gerçekleri mevcuttur. Bundan sonraki faaliyetlerimde onlar üzerinde araştırmalarımı devam ettireceğim” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Metbuat Şurası ve ATXEM tarafından araştırmacı yazar Selman Akı’ya Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin ilerletilmesinde göstermiş olduğu hizmetler ve Hasret Mektupları Kitabı dolayısıyla plaket ve belge takdim edildi. Bu güne kadar pek çok yerde kitabını tanıttığını ifade eden Gazeteci Yazar Selman Akı, bu plaketin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10