TRAKYAKA'dan tarıma destek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan, Sular Tarım Makineleri tarafından uygulanacak 'Sular Tarımın Yüksek Teknolojili Üretime Geçiş Projesi

Tekirdağ 26.07.2015 17:10:00 0
TRAKYAKA

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Sular Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru arasında imzalanan proje ile Tekirdağ’da ekonominin çevre dostu, rekabetçi ve teknoloji kapasitesi yüksek sektörler lehine dönüştürülmesine paralel olarak markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. İmza töreninde, Sular Tarım Genel Müdürü Çetin Çamsakız da hazır bulundu.

 

Proje hakkında detaylı bilgi alan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgenin olanakları ve tarım sulamacılığında kullanılan alternatif mevcut yöntemler üzerinde de görüşlerini bildirdi.

 

İYİ PROJE HAK ETTİĞİ YERİ HER ZAMAN BULUR

 

Ajans desteklerinden ilk kez yararlanacak olan Sular Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru, "Ajansa daha önce sunduğumuz proje çalışmalarımız oldu fakat tarımda üretime verimlilik katacak bu proje ile hibe almaya hak kazandık. Kuracağımız bu teknoloji ile planlanan sistemin kullanılmasıyla beraber tarlada verimlik beş katına kadar çıkabilecek, bunun yanında verimlilik artarak çeşitli maliyetler de düşecek" dedi.

 

Projelerin destek almaya hak kazanması aşamasında temel gereklilikler üzerine açıklamalar yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Firmalar proje fikirlerini olgunlaştırıp, kendilerini hazır hissettiği zaman projelerini Ajansa sunmalılar. Riskleri minimuma indirerek çalışmalarını tamamlamalılar. İyi proje zaten her zaman hak ettiği yeri bulur" ifadelerini kaydetti.

 

FİKRİM VAR YAPAYIM’ OLGUSUNU DEĞİŞTİRİYORUZ

 

Amaçlarının bölgeye, çiftçiye kısacası tüm paydaşlara maksimum hizmeti getirerek, ihracatı arttırmak, üretimi fazlalaştırmak, katma değeri arttırmak ve istihdamı sağlamak olduğunu dile getiren Genel Sekreter Şahin, "Projelerin en güzel yanı KOBİ’ler ile çalışırken beraber yazıp beraber yönetmemizdir. Bizimle bir girişim, bir proje yaparken ’Bir fikrim var’ yapayım olayı ortadan kalkıyor. Fikrinizin fizibilitesi çıkartılıp beş yıl sonrayı bile planlamanızı sağlıyoruz yani daha baştan riskleri ve olanakları değerlendirerek başarısız olma şansını ortadan kaldırabiliyoruz" dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10