Çerkezköy'ün kuş pazarı renkli geçiyor

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nde 15 yıldan bu yana her hafta sonu aralıksız olarak kurulan Kuş Pazarı ilgi görmeyi sürdürüyor.

Çerkezköy 18.08.2015 18:24:00 0
Çerkezköy

ÇEŞİTLİ İL VE İLÇEDEN KUŞ ALMAK İÇİN GELİYORLAR

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde kuş pazarı kurulmaya başladığından beri güvercin ve kanaryalara bir çok il ve ilçeden alıcı geliyor. Kuş meraklıları evlerde besledikleri güvercin, kanarya, muhabbet kuşu gibi hayvanların kendilerini stresten uzak tutuğunu ve aynı zamanda kendileri içinde bir uğraş teşkil ettiğini belirtti. Bazı kuş severler, ise evde kuş beslemenin bir hastalık olduğunu ve beslenen kuşun cinsi ne olursa olsun onunla iyi diyalog kurulduğunda çok iyi bir dost olduğunu söylüyor.

KUŞLARIN BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

30 yıldır aralıksız evde kanarya, muhabbet ve güvercin beslediğini belirten Hasan Erişken, kuş beslemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu belirterek, “30 yıldır evimde güvercin başta olmak üzere kanarya ve muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapıyorum. Kuş yetiştirmek bir sevda bir hastalık ve aynı zamanda özen isteyen bir iş”dedi.

SEVGİYİ ESİRGERSENİZ KUŞ KENDİNİ ÖLDÜRÜR

İnsan çocuğuna nasıl itina gösteriyorsa beslediği hayvanlara da öyle itina göstermesi gerektiğini söyleyen Erişken, “Çünkü kuşlarda insanlar gibi çok duygusal hayvanlardır.Eğer beslediğiniz kuşu gücendirir ya da sevginizi eksik ederseniz aranızdaki bağ yok olur. Bunun sonunda ise kuş  fazla yaşamaz kendini öldürür. Bu nedenle evde beslenen kuşlarla iyi iletişim kurulmalıdır. Bizler her hafta kuşçular olarak bu pazarda yerimizi alıyoruz. Her hafta burada yüzlerce çeşit kuşlar satışa çıkarılıyor. Eğer aynı kuşun alıcısı çok olursu kendi aralarında arttırma yapıyorlar ve buda satıcının işine yarıyor. Kuş  pazarına bu güne kadar gelmemiş olan güvercin, kanarya ya da muhabbet kuşu hastalarının bu  pazar gelerek kendilerine uygun bir kuşu rahatlıkla edinebilirler.”dedi.

Her hafta Pazar günleri kanarya Sevenler derneğinde kurulan Kuş pazarına çeşitli il ve ilçelerden bir çok alıcı geliyor. Kuşlar, 15 TL’den 30 bin TL’ye kadar cinsine göre alıcı buluyor.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10