TESKİ'nin faturası Faruk Şen'e kesildi

TESKİ'nin Çerkezköy'deki hizmetlerinde yaşanan sorunların faturası Çerkezköy Şube Müdürü Faruk şen'e kesildi.

Çerkezköy 18.08.2015 18:32:00 0
TESKİ

1 OCAK’DA TESKİ KONTROLÜ ALDI

Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeli ve ekipmanı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2015 tarihleri arasında faaliyetlerini TESKİ Çerkezköy Şubesi olarak Çerkezköy Belediyesi uhdesinde gerçekleştirmeye başladı. Bu süre zarfında kendine ait bütçesi olan TESKİ Çerkezköy Şubesi, her türlü ihale ve alım-satım işlerini yapma yetkisine sahip olduğu için, çalışmalarını hiçbir aksaklık olmadan yapabiliyordu. 1 Ocak 2015 tarihinde ise işler değişti.

ÇERKEZKÖY’DEKİ TECRÜBELİ EKİPLERİN İŞİNE SON VERİLDİ

TESKİ Genel Müdürlüğü iş başı yapar yapmaz  ilk iş olarak ilçelerdeki şubelerin bütçelerini kesti ve yetkilerini kısıtladı. Çerkezköy’de 10 yıldır Su ve Kanalizasyon işlerinde çalışan tecrübeli ekiplerin görevlerine son verildi. İlçelerdeki hizmetler daha sonra ‘Hizmet alımı’ ile yapılmaya başlandı. TESKi Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’deki su-kanalı çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için yapılan “2015 Yılı Tekirdağ Doğu Bölgesi Atık Su Yağmursuyu Kanalı ve İçme Suyu Hattı Bakım-Onarım İşleri” ihalesi, yaklaşık 4 milyon 850 bin TL bedelle yüklenici firmaya ihale edildi. Fakat, yüklenici firma tarafından görevlendirilen ekipler, Çerkezköy’ü ve ilçenin altyapısını bilmedikleri için yapılan işlerde sürekli aksaklıklar meydana geldi. Ayrıca, çeşitli teknik sorunlar da  ortaya çıkmaya başladı.

TALEPTE BULUNDU

Teknik şartnamede yüklenici firmanın içme suyu ile ilgili arızaların tamirini en fazla 8 saat, kanal tıkanıklıklarının ise en fazla 24 saat içinde yapması gerektiği belirtiliyor. Bu zaman kısıtlaması nedeniyle de yapılan işlerde sık sık aksaklıklar meydana geliyor. İşlerin daha hızlı yapılabilmesi ve aksaklıkların da önüne geçilebilmesi için belediye garajında boş yatan iki adet Kombine Kanal Açma Aracı’nın çalıştırılması gerektiğine vurgu yapan TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen’in, TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ekip görevlendirmesi için defalarca talepte bulunduğu ortaya çıktı.

ALBAYRAK BOŞ YATAN ARAÇLARI ÖĞRENDİ

Belediye’de boş yatan yaklaşık değeri 1 milyon lira olan iki araç ile yüklenici firma ekiplerinin 24 saatte yaptığı bir iş 2 saat içinde yapılabilecekti. Aradan geçen süre zarfında konudan haberi olmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bahse konu araçların 8 aydır garajda bekletildiğini öğrenince, sorumlunun kim olduğunu öğrenmek istedi.

BOŞ YATAN ARAÇLARA GÖREVLENDİRME YAPILDI

Çerkezköy’den gelen ekip talebine aylardır cevap vermeyen TESKİ Genel Müdürlüğü de topu Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen’e attı. Albayrak da Faruk Şen’in Çerkezköy Şube Müdürlüğü görevinden alınıp, Barajlar ve Ana İshale Hatlar Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmesi talimatı verdi. Bu olayların ardından TESKİ Genel Müdürlüğü’nce garajda iki aracın çalıştırılması için iki şoför görevlendirmesi ise dikkat çekti.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10