"Siz bizim abimiz, babamızsınız"

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ne ziyarette bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Sizler bizim abimiz, babamızsınız. Bugün bu topraklard

Çerkezköy 16.09.2015 17:12:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün saat 14.00’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti. Ziyarete şehitlerin ve gazilerin Türk Milleti için önemine vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “Bu sabah yine bir şehit haberiyle daha üzüldük. Milletimizin başı sağolsun” dedi ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kubilay, “Bugün bu topraklarda yaşıyorsak, bunu bizler için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu. Şehit aileleri ve gazilerle adeta bir aile gibi olduklarını kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “Sizler bizim abimiz, babamız gibisiniz. Bu sıcaklığı hissediyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile sürekli bir aradayız. İlçemizde birlik beraberliğin perçinlenmesinde sizlerin büyük katkıları var” dedi.

İLK BELGEYİ SİZİN İÇİN HAZIRLADIK

İlçe Kaymakamlığı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına başarı belgeleri verdiklerini anımsatan Kubilay, “İlk hazırladığımız başarı belgesi Gazilerimiz içindi. Fakat belgenizi Gaziler Günü’nde vermek istedik. Onun için bugüne kaldı” dedi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a başarı belgesini takdim etti.

ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yarlıgan da “Bu sabah yine şehit haberi aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Üzülmemek elde değil” dedi. Kaymakam Kubilay’a görüşleri için teşekkür eden Yarlıgan, “Biz de kendimizi aileden biri olarak görüyoruz. Bize çok yakınsınız. Her zaman bizimle birliktesiniz” dedi ve ilgisinden dolayı Kaymakam Kubilay’a teşekkür etti.

DEVLETİMİZİN SUNDUĞU İMKANLARDAN FAYDALANAMADIM

Kaymakam Kubilay Gaziler ziyaretinde 83 yaşındaki Kore Gazisi Celal Ylmaz ile yakından ilgilendi. 1953’te Kore harbine katıldığını belirten Celal Yılmaz, “Yıllardır Devletimizin gazilere sunduğu imkanlardan faydalanamadım. Çünkü haberim yoktu. Derneğimize üye oldum. Sağolsun başkanımız bizimle ilgileniyor. Ben de diğer Gazi arkadaşlarım gibi Devletimin imkanlarından faydalanmak istiyorum” dedi. Kaymakam Kubilay da Kore Gazisi Celal Yılmaz’ın hakkı olan imkanlardan faydalanabilmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10