İşverenlerden diyalog istiyoruz

Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakar, bölgemizde sendikalaşma oranının çok düşük olmasından yakınırken, işverenlerden diyalog beklediklerini söyledi.

Çerkezköy 16.09.2015 17:18:00 0
İşverenlerden diyalog istiyoruz

 Çakar, “İşveren sendikayı öcü gibi görüyor. Halbuki öyle değil. Sendikalı olan işyerinde bir düzen vardır.”dedi.

ÇERKEZKÖY’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakar, Çerkezköy’e ziyarette bulundu. İki ay kadar önce sendika bölge başkanlığına seçilen Çakar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tanışma ziyaretlerine çıktıklarını, geçtiğimiz günlerde Çorlu’da yaptıkları ziyaretlere bu kez Çerkezköy’de devam ettiklerini söyledi. Çakar, Çerkezköy’de Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay ve çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi.

ÇERKEZKÖY HABER’İ DE ZİYARET ETTİLER

Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakar, Çerkezköy ziyaretleri kapsamında dün Çerkezköy Haber Gazetesi’ni de ziyaret etti. Gazetemize, Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölgesi  Örgütlenme Uzmanı Samet Ceylan, Sateks İşyeri Baştemsilcisi Ercan Akkaya, Sateks İşyeri Temsilcisi Yahya Keleş ile birlikte gelen Mehmet Çakar, başta tekstil sektörü olmak üzere sendikacılığın genel sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş ve Genel Yayın Yönetmeniz Fırat Keskinkılıç ile bir süre sohbet eden Mehmet Çakar, işverenlere seslendi.

ÖCÜ OLARAK GÖRÜYORLAR

İşverenlerin sendikacıları öcü olarak gördüğünü dile getiren Mehmet Çakar, “Sektörümüzde sorun çok. Sendikal faaliyetlerimizi çok kolay yapamıyoruz. Sıkıntılarımız büyük. İşveren sendikaları öcü olarak görüyor. Sanki kendilerine ortak gelecek gibi görüyorlar. Halbuki sendikanın olduğu bir işyerinde düzen vardır. Denetim mekanizması işliyor. İşveren sendikayı, sendika işvereni denetliyor. Ortaya kaliteli üretim, iş verimi çıkıyor. Birlikte eğitimler düzenliyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri ortaklaşa yapılıyor. Bunlar çok önemli çalışmaları, işyerinin genel gidişatını, üretimi, işçinin mutluluğunu her şeyi etkiliyor. İşverenlerden diyalog bekliyoruz.”diye konuştu.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Eğitimin önemine vurgu yapan Çakar, “Maalesef bizim en büyük sorunlarımızdan biri eğitim. Sendika olarak da eğitimsizliğin vermiş olduğu olumsuzlukları yaşıyoruz. İşçi emekli oluyor ancak haklarını öğrenmeden emekli oluyor. İşyerinde sendikası var ancak öyle işçimiz var ki hakları neler bilmiyor. Ne zaman yazlık ayakkabı alacak, ne zaman gıda yardımı alacak bilmiyor. Sendikanın hazırladığı haklarını bildiren kitapçığı okumuyor. Biz sendika olarak çeşitli eğitim programları düzenleyerek, bunları aşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YETMEZ AMA EVET

2011 yılında yapılan referandumda, özellikle ‘evet’  yanlısı olan iktidarın sendikal hakların genişleyeceğine yönelik telkinlerinin ardından, bugün öyle olmadığını söyledi.  Ziyarette Trakya bölgesindeki sendikalaşma oranlarına da değinen Mehmet Çakar, “Çok düşük. Şu an hiçbir sendikacı arkadaşımız bu oranı veremez. Yetmez ama evet’in bize tek faydası şu oldu. Eskiden sendikaya üye yapmak için notere gitmek gerekiyordu. Bir işçi noter aracılığı ile ancak sendikaya üye olabiliyordu. Referandumdan sonra e-devlet üzerinden daha kolay sendika üyesi yapabiliyoruz. Bunun dışında sendikalaşma çalışmalarında referandumun şu ana kadar bize bir katkısı olmadı diyebiliriz.”açıklamalarını kullandı.

ÇERKEZKÖY’DE 500 ÜYESİ VAR

Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Çakar,  Türkiye genelinde 23 bin üyeleri bulunduğunu, bunun 3 binin Trakya bölgesinde olduğunu kaydetti. Çakar, Çerkezköy’de ise Öz İplik İş Sendikası’nın 500 civarında sendika üyesi bulunduğunu belirtti. Çakar, “Sendika olarak bölgemizde daha fazla tanınan, kamuoyunda daha fazla yer alan bir sendika olmayı hedefliyoruz. Bu noktada siz basın mensuplarından destek bekliyoruz. Basına yönelik baskıları biliyoruz. Bunları tasvip etmediğimizi de sendika olarak belirtmek isterim.”dedi.

Uzun süren sohbetin ardından Gazeteci Şaban Kardeş ise Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Çakar’a ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, “Basına baskı her zaman vardı. Biz baskılara rağmen görevimizi yapmayı sürdüreceğiz.”ifadelerini kullandı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10