1 Kasım sürprizi yok!

7 Haziran genel seçimlerinin ardından gidilen erken seçimde Tekirdağ'dan milletvekili çıkaran üç parti, ilk sıralardaki adaylarını değiştirmedi. Ak Parti listenin son üç ismini, MHP iki ismini yenilerken

Tekirdağ 18.09.2015 18:47:00 0
1 Kasım sürprizi yok!

7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından TBMM’de yeni bir hükümet kurulamayınca alınan erken seçim kararı dün partileri bir kez daha YSK’ya milletvekili aday listesi verdirdi. 1 Kasım’da yapılacak erken seçim için son günde Tekirdağ’da, AK Parti ve MHP’de yeni isimler yer alırken, CHP 7 Haziran listesini aynen YSK’ya sundu.

CHP AYNI LİSTEYLE 1 KASIM’A GİDİYOR

CHP 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım erken genel seçimlerde de aynı isimlerle seçime gidecek. CHP milletvekili adaylarını 7 Haziran’da ön seçimle belirlemiş, seçimden çıkan sıralamanın başına sadece Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, kontenjandan getirilmişti. CHP’nin listesinde 7 Haziran’da olduğu gibi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,  Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile Emre Köprülü ilk üç sırayı oluşturdu. 4’ncü sırada İlhami Özcan Aygün, 5’ncı sırada Arzu Mandalı Sucu, 6’ncı sırada ise Şerafetdin Terzi yer aldı.

AK PARTİ ÜÇ İSMİ DEĞİŞTİRDİ

1 Kasım erken seçimlerine Ak Parti listede değişiklik yaptı. Ancak Ak Parti 7 Haziran’da milletvekili seçilen ilk iki sıradaki Mustafa Yel ile Ayşe Doğan ve üçüncü sıradan aday gösterilip ancak seçilemeyen Metin Akgün’ü değiştirmedi. Ak Parti’nin son üç sırasındaki isimler yenilendi. Ak Parti 4’ncü sıraya eski teşkilat başkanlarından avukat Ali Gümüş’ü koyarken, 5’nci sırada Kapaklı’dan işadamı Ömer Karadeniz, 6’ncı sıraya ise Malkara’dan Adnan Argan’ı gösterdi.

MHP’DE İSE İKİ YENİ İSİM

Milliyetçi Hareket Partisi’nde de 6 adaydan 4’ü listedeki yerini korurken, 2 ismi değişti. 7 Haziran’da 1’nci sıradan milletvekili adayı olan mevcut Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, yine listenin ilk sırasında yer aldı. MHP Tekirdağ Milletvekili aday sıralamasında Hakan Özgül ikinci sırada yer aldı. 7 Haziran’da 4 ve 5’nci sıralarda yer alan Muhammer Varol ile İsmet Fıçıcı bu kez üç ve dördüncü sıralarda listeye girdi. MHP, 7 Haziran seçimleri öncesinde aday olan Arif Yalçın ve Kamil Günay’ın yer almadığı listede beşinci sırada Ergün Vardar’a, altıncı sırada ise Yunus Tuğu’ya yer verdi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10