YAĞMURLA GELEN BAYRAM!

Kurban Bayramı sabah saat 07.37 kılınan bayram namazı ile başladı. Sabah saatlerinde başlayan yağmur vatandaşları hem bayram namazı hem de kurban kesimi sırasında zorladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda kap

Çerkezköy 24.09.2015 10:54:00 0
YAĞMURLA GELEN BAYRAM!

Çerkezköylüler bayram namazının ardından vakit geçirmeden kurban kesimine başladı. Dini vecibeler arasında bulunan kurban kesimi sırasınada yine ortaya çarpık manzaralar çıktı. Çoğu vatandaş kapalı alanlarda kurban keserken birçok vatandaşta Çerkezköy Narin Caddesi yanına kurulan kurban pazarını tercih etti. Açık alanda, hijyen kurallarına uyulmadan yapılan kesimler dikkat çekti. Kurbanlık hayvanlar, pislik içinde kesilirken, pazarda ne belediye, ne de İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bir yetkilinin denetleme yapmaması dikkat çekti.

HİJYEN YİNE İHMAL EDİLDİ

Bayramdan yaklaşık bir hafta önce Çerkezköy Belediyesi için kurban kesim alanı olarak ayrılan yerde bayramın ilk günü kurban kesimi de yapıldı. Bir taraftan besiciler kurban satarken, diğer yandan kesimler yapıldı. Vatandaşlar, çamur deryasına dönen kurban pazarının içinde kasapların oluşturduğu kesim alanlarda kurbanını kesti. Yağmurun da etkisiyle yerlerde oluşan çamur deryasının arasında hijyen kurallarının hiçe sayılarak kesim yapılması bazı vatandaşların, kurbanını kesmekten vazgeçmesine de neden oldu. Kurbanını alan vatandaş pazardan ayrılırken, daha hijyen ortam aramaya başladı. Kesim sırasında kasap ve satıcılarla vatandaşlar kurban kesim yerinin kötü olması ve hijyene uyulmaması nedeniyle tartıştılar.

DENETİM YAPACAK KURUMLAR ORTADA YOK

Açık alanlarda kurban kesiminin yasak olmasına rağmen, Çerkezköy’ün merkezinde yapılan bu kesimleri hiçbir yetkilinin görmemesi  ise şaşkınlık yarattı. Vatandaşlar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediye yetkililerinin denetim yapmaması karşısında tepki gösterdi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10