Kapaklı'da okul heyecanı…

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nca iki hafta ertelenen 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk ders zili çalındı. İlköğretim Haftası açılışı kapsamında Kapaklı'da İmam Hatip

Kapaklı 28.09.2015 17:38:00 0
Kapaklı

İlk Öğretim Haftası nedeniyle Kapaklı’da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kayaalp açılış konuşması yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülke için hayırlı olmasını temenni eden Yavuz Kayaalp, öğrencilerin elde ettiği başarıların da başarısızlıkların da ayırt edilmeksizin aileler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bilginin çok çeşitli bir kavram olduğuna dikkat çeken Kayaalp, “Günümüzde bilgi hızla yayılıyor. Sağlam bilgi ise eğitimle inşa edilir” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KONUŞTU
Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Edanur Kandemir’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Yeniliklerin başlangıcı hep zorluklarla doludur. Kapaklı yeni bir ilçe. Henüz 22 aylık bir çocuk gibi. Yavaş yavaş ayakları üzerine kalkmaya çalışıyor. Bu vesile ile Kapaklı’nın ilçe olmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederiz” dedi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bin 10 okul öncesi, 7 bin 459 ilkokul, 6 bin 100 ortaokul ve 2 bin 265 de lise olmak üzere 16 bin 930 öğrenci ile yeni eğitim öğretim dönemine merhaba dediklerini söyleyen Tahsin Nalbant, “Geçen yıl ki öğrenci sayımız 15 bin 586 idi. Yani öğrenci sayımız bin 344 artmış. Bu da demek oluyor ki geçen yıl 92 bin 3 olan ilçe nüfusu da 98 bin 723’e yükseldi. Nüfusumuz yaklaşık yüzde 7 oranında arttı. Bu artış da ister istemez derslik ihtiyacımızı artırıyor. Şu anda iki okulumuz hariç tüm okullarımızda ikili öğretim yapılıyor” diye konuştu.
PROGRAM SINIFTA DEVAM ETTİ
Okul bahçesinde gerçekleştirilen program, yağmur nedeniyle sınıfta devam etti. Bu sırada protokol öğrencilerle birlikte sıralara otururken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Programda okulda yaklaşık 30 bin TL’lik onarım ve yenileme çalışması yapan Kapaklı iş adamlarından Mutlu Canbaz’a Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından plaket verildi.
GÜRBÜZ’DEN VELİLERE TAVSİYE
2015-2016 eğitim öğretim yılının ertelemeli başladığına işaret eden Kaymakam gürbüz, “Öğretmenlerimizin bu 2 haftalık kayıp zamanı telafi edeceklerine eminim. 1 gün dahi kaybetmeye tahammülümüz yok. Ülkemizin eğitime ne kadar ihtiyacı olduğunu özellikle son dönemlerde yaşadıklarımızla daha net görüyoruz” dedi. Gürbüz konuşmasını velilere seslenerek,“Çocuklarınızın eğitimi ile karneden karneye değil, yıl içinde de ilgilenin. Öğretmenlerimizle dirsek temasında olun” dedi. Program ilk ders zilinin çalması ile sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Astsubay Başçavuş Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, kurum amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10