"Sağlık yöneticinin Gündemi" paneline yoğun ilgi

Özel Optimed Hastanesi ev sahipliğinde, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği(SASDER) tarafından düzenlenen "Sağlık Yöneticisinin Gündemi" konulu panel, Business Otel'de gerçekleştirildi.

Çerkezköy 11.10.2015 17:43:00 0

Trakya’da sağlık alanında hizmet veren Özel Optimed, Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu SASDER (Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği) tarafından Çerkezköy’de panel gerçekleştirildi. Panele SASDER Başkanı Prof.Dr. Melih Bulut, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr.Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Elif Sözer, İstanbul, Tekirdağ’dan gelen hastane yöneticileri ile bu illerde faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerin üst düzey yöneticileri katıldı. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda açılış konuşmasını Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr.Ayhan Arslan gerçekleştirdi. Bu panelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Arslan “Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneğinin organize ettiği panele hoş geldiniz. Optimed ailesi olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz panele gösterdikleri çabalardan dolayı, başta Başhekimimiz Dr.Elif Sözer’e, diğer yönetici ve tüm arkadaşlarımıza, bugün buraya katılarak bizlere verimli ve faydalı panel yaşatacak panelist akademisyenlere teşekkür diyoruz” dedi.

“SİNERJİ OLUŞTURMAYI HEDEFLERİZ”

SASDER’in misyonundan bahseden SASDER Başkanı Dr. Melih Bulut, “SASDER sağlık sektöründeki politika belirleyici ve kural koyucu makamlar ile aktif iletişim içinde bulunup etkin rol alarak ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip eder; sektör çalışanlarının performans ve gelişimlerine katkıda bulunarak uzmanlaşmalarını sağlarız. Eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlayarak, Sağlık ve Sigorta profesyonellerini bir araya getirir sektörel sinerji oluşturmayı hedefleriz” dedi.

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

SASDER’in dört yıl önce kurulduğunu kaydeden Bulut, “Menfaatimiz Türkiye’nin menfaatidir. Patron derneği değiliz. Bugün de burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayatımız boyunca hep kendinizi motive ediniz. Bu işi yaparken doktor ya da hemşire olmanız gerekmiyor. Hastaya yardımcı olmanız yeterlidir. Sağlıkçı olarak kutsal bir görev yapıyorsunuz. SASDER olarak Trakya da ki hastane ve kurumlara her zaman destek olmaya hazırız” diye konuştu.

İKİ OTURUMDA GERÇEKLEŞTİ

İki oturum şeklinde gerçekleşen panelin “Sağlık sistemlerinde yeni gelişmeler” konulu birinci oturumu Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mithat Kıyak  başkanlığında gerçekleştirdi. Oturuma konuşmacı olarak Türk İş Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın ile Anadolu Sağlık Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı katıldı. Konuşmacılar panelde “Sağlıkta kalite, performans ve hasta güvenliği, liderlik, tıbbı yöneticinin kritik rolü” konusunda katılımcılara bilgi verdi. Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Haydar Sur’un başkanlığını yaptığı “Kurumsal Paydaşlar ve Uygulamalar” konulu ikinci oturumda ise Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Erbay; Sağlık bakanlığı özel hastaneler ve yönetmeliği hakkında, Koç Üniversitesi Hastanesi, SGK ve Mevzuat Yöneticisi Uz.Dr. İbrahim Berçem; SGK Özel Sağlık kurumları sözleşmeleri, AXA sigorta müdür yardımcısı Dr.Kağan Asker ise Özel Sağlık sigortası süreleri hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdikten sonra soru-cevap şeklinde geçen son bölümle beraber panel tamamlandı. 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10