"Kimse bu milletin oylarının üstüne ipotek koyamaz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla önceki gün Ã?

Tekirdağ 18.10.2015 18:41:00 0

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından önceki gün saat 20.00’da Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İl Başkanı Şeref Çetin, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve çok sayıda partili katıldı. CHP heyeti, Dernek Başkanı ve aynı zamanda CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Enver Bayram ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

“KOPYALIYORLAR”

Ziyarette kısa bir konuşma gerçekleştiren Dernek Başkanı Enver Bayram, CHP yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ülküde koalisyon görüşmelerinin saray tarafından engellendiğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk “ Bunun sonucunda ise erken seçim kararı alınmıştır.

7 Haziran’a kadar olmayan terör olayları, seçim sonrasında yeniden hortladı. CHP 7 Haziran seçimlerinde ciddi ekonomik programlarla seçmenin karşısına çıktı. O gün CHP’nin seçim vaatleri için ‘Bütçe Yok’ diyenler, bugün CHP’nin seçim propagandalarını kopyalıyor” diye konuştu.

“SEÇİM HÜKÜMETİ KURMAK İSTEDİK”

Programda konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak”  7 Haziran seçimleri sonrası halk “Siz çok kutuplaştınız. Koalisyon yapın” şeklinde iradesini ortaya koymuştur. Bu görev bize verildiğinde önce MHP’ye gittik. Kendilerine Başbakanlık teklif ettik. Fakat tüm önerilerimize ‘Hayır’ cevabı verdiler. Akabinde büyük koalisyon kurma amacıyla AKP’ye gittik. Masaya oturduk. 10 gün boyunca çok güzel müzakerelerde bulunduk. İki partinin hangi noktalarda birbirine yakın hangi noktalarda uzak olduğunu gördük. Akabinde liderler kendi aralarında görüşme kararı aldı. Sonrasında Cumhurbaşkanı ‘Başbakan tabiî ki erken seçime gidecek, intihar edecek değil ya’ diye açıklama yaptı. Bunun üzerine Davutoğlu koalisyondan vazgeçti ve 3 aylık seçim hükümeti kurmak istediklerini belirtti. CHP olarak biz 3 aylık bir seçim hükümetinde yer almayacağımızı kaydettik” dedi.

“DEĞER KAYBETTİ”

Türk Lirasının seçimlerden sonra değer kaybettiğini kaydeden Öztrak “ Borsadaki şirketlerin değeri 20 milyar dolar düştü. Şirketler 45 milyar dolar zarar etti. Erken seçimin ülkemize maliyeti 100 milyar doları aştı. Hepsinden önemlisi çok sayıda asker ve polisimizi şehit verdik. Dolar falan hikaye. Giden canlar geri gelmez. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında “Biz Valilere görmezden gelin dedik. Ama onlar abartmış” ifadelerini kullandı. Onların çözüm, açılım dedikleri pkk’yı diriltme politikasıydı” açıklamasında bulundu.

“KİMSE BU MİLLETİN OYLARININ ÜSTÜNE İPOTEK KOYAMAZ”

 

Kimse bu milletin oylarının üstüne ipotek koyamaz diyen Öztrak “ Ülkemizi erken seçime götürüp bu yaraların açılmasına sebep olanların durumunu halkımız değerlendirecektir. Bu ülkede Başbakanın iradesi, Cumhurbaşkanı’nın iradesinin ipoteği altındadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa seçimi kaybeden bir iktidar, görevi bırakmadı. Halkımız tüm bunları görüyor” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10