Yılmaz, Kaya'ya sert çıktı

VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Kaya'nın kendisi için "Kendisinin Veliköy'den bir beklentisi mi var? Veliköy'de bir yatırımı mı var? Veliköy'ü bu kadar gündeme getirmesinin amac

Çerkezköy 19.10.2015 18:45:00 0
Yılmaz, Kaya

Dün saat 14.00’de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yazılı bir açıklama yapan ÇTSO Meclis Üyesi ve T.O.B.B Delegesi Rahmi Yılmaz “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak , Eylül ayı olağan meclis toplantımızda söz alarak , katılımcısı olduğumuz Kapaklı, Veliköy ve Yalıboyu Organize Sanayi Bölgeleri müteşebbis Heyetlerine seçilecek üyelerin, kanunen odamız organlarında görevli olmaları gerektiğini ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (7kişi) tarafından değil, Ç.T.S.O Meclis Üyeleri (27 kişi) tarafından seçilmeleri gerektiği konusunu meclis üyesi arkadaşlarımla paylaştım. Buna karşılık odamızın Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Kozuva T.O.B.B dan görüş aldıklarını ve bu yetkinin yönetim kurulunda olduğunu Kapaklı, Veliköy ve Yalıboyu organize Sanayi bölgesinin müteşebbis heyetlerine odamızı temsil edecek kişileri bildirdiklerini açıkladılar. Bende tekrar söz alarak 26 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Organize Sanayi Bölgeleri uygulama yönetmeliğinin 13. Maddesinde belirtilen oda organlarında görevli olmaları gerekir şartını taşımamaktadırlar diye meclis üyelerimizi bilgilendirdim. Kapaklı , Veliköy ve Yalıboyu Organize Sanayi Bölgelerine  bildirilen şahıslarla ilgili hiçbir yorumda bulunmayıp isimlerini dahi zikretmedim” diye konuştu.

“KİMİN BEKLENTİSİ OLDUĞUNU KAMUOYUNA BIRAKIYORUM”

Yılmaz “ Ama ne hikmetse Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine bildirilen Nurhan Kaya, oda yönetimimize hoş görünme gayreti içerisinde , şahsımı hedef alan küçük düşürücü , asılsız, seviyesiz ve amacını aşan açıklamalarda bulunarak şahsımın cevaplamasını istediği soruları olmuştur” diye konuştu. VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Kaya’nın “ Veliköy’den bir beklentisi mi var? “sorusunu da cevaplayan Yılmaz “ Eylül ayı olağan meclis toplantımızda Veliköy ve VİSAD ismini hiç zikretmedim.Odamızın kanunlarla yönetilen resmi bir meslek kuruluşu olduğunu ve yönetim kurulumuzun, kanunlara göre hareket etmesi gerektiğini söyledim.Veliköy’ den menfaati ve beklentisi olan Nurhan Kaya ve arkadaşlarının odamızın ismini kullanarak , kanunlara uygun olmadan Ç.T.S.O temsilcileri gibi girmiş oldukları Veliköy Organize Sanayi Müteşebbis heyet üyeliklerini kullanarak, yaptıklarının bir kısmını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Nurhan Kaya ve basın toplantısındaki sol tarafta oturan iki sanayici, her ikinizde fabrikalarınıza ait sanayi parsellerinizin asfalta bakan ön kısımlarını yeniden ifraz ettirip , ayrı bir parsele böldürerek Ticaret alanı imarlı Benzin İstasyonu parseline çevirerek Veliköy ‘ den ve Ç.T.S.O dan kimin beklentisi olduğunu , kamuoyunun taktirine bırakıyorum” diye konuştu.

“NE KADAR BAĞIŞ TOPLADINIZ”

Yılmaz “ Yine aynı basın toplantısında Kaya’nın sol tarafında oturan VİSAD Başkan Yardımcısı arkadaşımız  Ç.T.S.O adına Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde olmanın etkinliğini kullanarak, Veliköy bölgesindeki sanayi arsası ve fabrika binaları alım ve satımlarından VİSAD’ a şuana kadar ne kadar bağış topladınız ? Alım satımlarda arsa metre kare birim başına 2 USD / metrekare toplayarak bu paralarla neler yaptınız? Benim ise Veliköyde ki sanayicilerden bir vatandaş olarak beklentim toprağını , havasını , suyunu, yolunu ve iş gücünü kullandığınız, sabah gelip akşam gittiğiniz bölgemize, en azından şirket merkezlerinizi taşıyarak , kurumlar verginizi Çerkezköy’e ödeyerek , ödemiş olduğunuz vergilerin yüzde 5’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile bölgemize geri gelmesidir” açıklamasında bulundu.

“TAKDİR ÜYELERİMİZİNDİR”

Kaya’nın kendisi için VİSAD seçimlerinde taraf olduğu iddiasına komik ve basit  olarak değerlendiren Yılmaz “ İddianızı ispat edemezseniz müfterisiniz. Sürekli tartışma ortamı yarattığım iddianız ise. Kanun dışı ve yasalarımıza uymayan , yönetim kurulumuzun uygulamaları hakkında meclis üyelerimizi bilgilendirmek sizi rahatsız ettiği anlaşılmaktadır.Bu da son iki yıldır meclisimiz de ilk defa oluyor.Takdir üyelerimizindir” dedi.

“DİYET BORCUMU ÖDEDİNİZ”

 Kaya’nın yaptığı açıklamada Çerkezköy TSO eski Başkanı Dursun Ali Tever ile amcasının oğlu Ahmet Zeki Tever ile arasını açma gayesinde olduğunu iddia edildiğini kaydeden Yılmaz “ Onları bu iddialarında ispat etmeye davet ediyorum. İspat edemezseniz müfterisiniz. Ayrıca Veliköy’ deki en büyük sanayi kuruluşlarından birinin sahibine diyet borcum olduğunu sormuşlar. Ailemden başka hiç kimseye diyet borcum yoktur. Ama siz Ç.T.S.O yönetimine , sizi Veliköy Organize Sanayi Bölgesine kanun dışı olarak bildirdiği için basın toplantınızda da bahsettiğiniz gibi şahsımı hedef alarak diyet borcunuzu ödemiş oldunuz. Yine diyet borcunuz var mı diye sorduğunuz bölgenizin en büyük sanayi kuruluşunun sahibi ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesi kurucusu olan kişinin, bahsettiğiniz Ticaret ve Sanayi Odasında ki meclis toplantısı esnasında , oda çalışanları tarafından şahsıma yapılan saldırıda, benim yanımda yer aldığını belirtmişsiniz.Maalesef o tarihte bahsettiğiniz kişi odamızın hiçbir organında görevli değildir.Ayrıca yanlış bilgi almışsınız, o kişi disiplin kurulu başkanı değildir. Odamızdan bunu doğrulatıp her ikimizden de özür dilemenizi bekliyorum” dedi.

“BUNU SÖYLEYECEK EN SON KİŞİ SİZSİNİZ”

VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Kaya’nın kendisi için ÇTSO’ya uygun olmadığını iddia ettiğini bununda kararını ÇTSO üyelerinin vereceğini kaydeden Yılmaz “ Her dört yılda bir yapılan seçimlerde sizin gibi seviyesiz söylemlerde bulunan arkadaşlarla birlikte seçim yarışına gireriz.Rahmi Yılmaz ve arkadaşları en yüksek oy oranları ile Ç.T.S.O organlarına seçilirler.Bizlerin sayesinde odamıza seçilen , kanun ve yönetmelikleri uygulamayan arkadaşlar ise bir dönem kalır, Ç.T.S.O dan ve Çerkezköy den silinip, giderler.Odamıza kimin uygun olup olmadığının kararını verecek olan üyelerimizdir. Beni hiç tanımadığınız için bunu en son söyleyecek kişi sizsiniz” diyerek ateş püskürdü.

“BİLMİYORSANIZ SORUP ÖĞRENİN”

Yılmaz “ ÇTSO yönetimi tarafından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi için bildirilen beş kişinin ÇTSO organlarında olduğunu ve benimde bundan bihaber olduğumu söylemişler. Nurhan Kaya başta

şahsınız olmak üzere, VİSAD yönetiminde bulunan 2 arkadaşınızla birlikte Ç.T.S.O yönetiminin kanun dışı bildirdiği 5 kişilik asıl üye listesinden 3 asil üye bizim organ üyemiz değildir.Odamızın Resmi internet sitesinde organlarımızda görevli arkadaşlarımız kamuoyuna açıktır.Girip bakabilirsiniz. Sizin şirketiniz  7. Meslek komitesinde bulunup , temsilciniz ise Özcan Doğu Kayadır. Şahsınız İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyesi olduğunuzdan dolayı ,bizim odamızda meslek komitesi üyesi olamazsınız. Ancak zamanında İstanbul Sanayi Odasından istifa edip , bize gelmiş olsanız olabilirdiniz. Bilmiyorsanız sorup öğrenin ve şahsımdan bu suçlama ile ilgili özür dilemenizi bekliyorum” dedi.

“DOKUZ KATIDIR”

“İtiraz ettiniz bu sanayicilerin Ç.T.S.O ya ödediği aidatların yüzde kaçını ödüyorsunuz ?” sorusunu Kaya’ya yönelten Yılmaz “ Nurhan Kaya’nın şirketi Derby Konveyor  ve bahsettiğiniz sanayicilerin şirketleri odamıza yıllık aidat olarak 550 TL  ödemektedirler.Munzam aidatlarını merkezleri İstanbul’da olduğu için İstanbul’ da ki odalara ödüyorlar. Rahmi Yılmaz olarak sahibi olduğum şirketler ise Ç.T.S.O ya yıllık aidat ve munzam aidat toplamı , belge bedelleri hariç 4 bin 970 TL ödemektedir. Sizin bahsettiğiniz şirketlerin 9 katıdır. Ayrıca bilmenizi isterim ki odamızın 3 bin 100 üyesi Ticaret erbabıdır. Oda bütçemizin yüzde 90’nı  bu üyelerden toplanan paralardan oluşur” diye konuştu.

“250 DERNEKTEN BİRİSİDİR”

Hiçbir yönetimin adamı ve hiçbir odanın başkanının sağ kolu olmadığını ifade eden Yılmaz” Her zaman Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının ve üyelerinin menfaatlerini ön planda tutmuştur. Ve tutmaya devam edecektir. Ayrıca VİSAD Çerkezköy Kaymakamlığı, dernekler masasına bağlı ilçemizde bulunan 250 dernekten birisidir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ise kamu kurumu niteliğinde 5174 sayılı kanuna göre yönetilen resmi bir meslek kuruluşudur. Türkiye de ki 365 oda içerisinde en önemlilerinden biridir. Ben meclis üyesi ve T.O.B.B Genel Kurul Delegesi olarak odamızın kanun ve yönetmeliklerine göre yönetilmesi için üyelerimizin menfaatlerine olan, doğruları meclisimizde dile getirmeye devam edeceğim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10