Vakıflar izin vermemişti

Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen meydan genişletme çalışmalarına eski Belediye Başkanı Ali Ertem'de destek verdi. Kendi zamanında da gündeme gelen proje ile ilgili Ertem, önemli açÄ?

Çerkezköy 27.10.2015 17:01:00 0
Vakıflar izin vermemişti

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki ikinci el oto satışı yapılan alanda bulunan belediyeye ait bölümlerin de meydana dahil edilmesi kapsamında, meydan genişletme ve düzenleme çalışmasına başladı. Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar, bir yandan meydanın genişletilmesi karşısında duydukları mutluluğu dile getirirken, bir yandan da Merkez Osmanlı Camii’nin de duvarlarının yıkılarak meydana dahil edilmesi yönünde taleplerde bulunuyor.

MEYDANIN BÜYÜKLÜĞÜ CAMİNİN GÜZELLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTIR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkılarak meydana dahil edilmesine olumlu yaklaştı. Akay, “Meydanda ne kadar geniş alan yaratabilirsek kent meydanı için o kadar iyi olur. Caminin duvarları bana göre de bu meydan projesi içinde yer alabilir. Caminin güzelliğini gösterebilmek ve meydanın genişletilmesi için duvar engelinin kaldırılması bir ihtiyaç. Burasını ne kadar açarsak caminin güzelliğini de ortaya çıkartırız.”dedi.

VAKIFLARDAN İZİN ALAMADIK

Meydan genişletmesi ile ilgili olarak Akay’dan önce 10 yıl belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’den de destek geldi. Ertem, “Bu proje yapılırsa çok güzel olur. Biz kendi dönemimizde bu yönde bir karar almıştık. Fakat cami ile ilgili sorumluluk Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir. Biz Vakıflar’dan gerekli izni alamadığımız için bu projeyi yapamadık. Hiçbir gerekçe göstermeden talebimiz reddettiler. İnşallah yeni yönetim bizim karşılaştığımız engellerle karşılaşmaz da bu proje hayata geçer. Bu işi kimin yaptığının bir önemi yok. Yeter ki proje hayata geçirilsin. Ama mevcut yönetim bunu başarabilirse çok önemli bir işe imza atmış olacaktır. Ben eski Belediye Başkanı olarak bu projenin arkasındayım” diye konuştu.

Haber / Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10