Öztrak Tekirdağ Köftesi pişirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, seçime sayılı günler kala Süleymanpaşada çalışmalarını sürdürdü. Süleymanpaşa'da bir restaurant

Tekirdağ 27.10.2015 17:01:00 0
Öztrak Tekirdağ Köftesi pişirdi

Önlük takarak ızgara başına geçen Öztrak kimsenin yardımı olmadan yaklaşık iki kiloya yakın köfteyi tam kıvamında pişirerek işletme sahibi başta olmak üzere partililerden tam not aldı. Daha sonra yemeğin ardından konuşan Öztrak, Koalisyon görüşmeleri hakkında merak edilenleri ve Türkiye'nin zorla erken seçime götürülmesinin maliyetini anlattı.

TÜRKİYE’NİN 5 TEMEL SORUNU VAR

Faik Öztrak şunları anlattı: “7 Haziran sonrasında Türkiye'nin 5 temel sorun alanı olduğunu, bunlar çözülmeden Türkiye'nin yol alamayacağını söyledik. Neydi bu alanlar? Yıpratılan hukuk düzeni, dış politika, ekonomi, eğitim ve toplumsal barış. Evet biz bu alanlardaki sorunları çözmek için geniş tabanlı bir hükümet kurmak üzere masaya oturduk. Ülkenin kaybedecek vakti yok dedik.13 Temmuz'da görüşmeler başladı. CHP heyetinde ben de yer aldım. Şunu açıkça ifade edeyim: Koalisyon görüşmelerinin sonunda AKP koalisyon değil, Türkiye'yi seçime götürecek kısa süreli bir seçim hükümeti kurmayı teklif etti. Oysa ülkemizin ihtiyacı olan sorunları çözecek gerçek bir hükümetti. Davutoğlu'nun Saray vesayetinden çıkamaması Türkiye'nin önünü tıkadı. Masaya oturmamızla birlikte önce ekonomide olumlu bir hava yaşandı, Türk Lirası, dolar karşısında güçlenmeye başladı. Fakat AKP yüzünden koalisyonun kurulamamasının ardından 15 günlük sürede TL dolar karşısında en çok değer yitiren para birimlerinden biri oldu.”dedi.

101  MİLYAR TL HEBA EDİLDİ

Seçimlerin yenilenmesinin önemli bir maliyetinin olduğunu vurgulayan Öztrak, şöyle devam etti: “Biz emekliye iki ikramiye, asgari ücret 1500 TL, aile sigortası, çiftçiye ucuz mazot derken, ‘Kaynak nerede?’ diye soranlar koalisyon görüşmelerinin önünü tıkadı, koalisyon kurulamayacağının ortaya çıkmasından itibaren 15 günde dolardaki artışın, borsa şirketlerinin değerindeki erimenin ve erken seçimin toplam maliyeti 101.5 milyar Türk lirasını buldu. 7 Haziran'a giderken ‘Kaynak nerede?’ diyen parti bu ülkenin 101.5 milyar TL'sini heba etti.Unutmayın,7 Haziran'a giderken ‘Kaynak nerede’ diyen partiyle, 1 Kasım’a giderken bizim seçim beyannamemizi kopyalayan aynı partidir.”dedi.

MİLLET AKP’YE TOKADI SANDIKTA VURACAK

Öztrak sözlerini şöyle tamamladı: “2002'de bitme noktasına gelen PKK'yı diriltip yanına bir de IŞİD belasını ekleyen aynı partidir. Bu millet bunların hesabını sandıkta sorar. AKP'ye tokadı sandıkta vurur. Türkiye'nin sorunlarını bilen, bu milletin derdiyle dertlenen ve çözüm üreten CHP'dir.O halde 1 Kasım'da herkes sandığa, 1 Kasım'da oylar CHP'ye.CHP iktidarında ülkemiz ve insanlarımız huzura ve güven ortamına kavuşacak.herkes ve her kesim rahat bir nefes alacak ve terörden kurtulacak.”

 Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10