Müftü Tuna Bağlık Kur'an Kursu'na katıldı

Çerkezköy Müftülüğü'nce özellikle Roman vatandaşların katılması için Bağlık Mahallesi'nde iki yıl önce başlattığı Kur'an kursları tüm hızıyla devam ediyor. Ã

Çerkezköy 28.10.2015 15:53:00 0
Müftü Tuna Bağlık Kur

İlçe genelinde düzenledikleri Kur’an kurslarına Roman vatandaşlara yönelik olarak yeni bir kurs eklediklerini belirten Yusuf Tuna, “Çerkezköy Müftülüğü olarak Bağlık Mahallesi’ndeki Kur’an kursumuzda Roman vatandaşlarımızla bir araya gelerek, onlara kursla ilgili bilgi vermek istedik.”dedi. Tuna, Bağlar Kur’an kursunun ikincisinin ise 26 Kasım tarihinde tekrar aynı yerde yapılacağını kaydetti.

ARTIK KADINLARINDA GİDECEK BİR YERİ VAR

Bağlar Kuran Kursu’nun kirası, elektrik ve su parasını ile diğer giderlerinin Türkiye Diyanet Vakfı Çerkezköy Şubesi tarafından karşılandığını hatırlatan Tuna, “Bağlar Kur’an Kursu sadece roman vatandaşlara yönelik bir kurs ve 2 yıldır hizmet veriyor.  Bağlar Kur’an Kursu’nda roman vatandaşlarımıza kuran eğitimi veriyoruz.   Roman vatandaşlarımızın kurslara katılımın yoğun olmasından da memnun olduk. Erkeklerin gideceği kahvehane gibi yerler var. Artık kadınların da gideceği bir Kur’an kursları var.İlçemizde her kesimin kuran öğrenmesini, dini yönden güçlenmesini sağlamak için kurslarımız devam ediyor.”diye konuştu.

Haber/Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10