Akçay Ak Parti'nin Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi'ni açıkladı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, yaptığı basın açıklamasında,"Öğrencilerimizin 330 lira olan burs miktarlarını yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarıyoruz. 330 liradan 400 li

Tekirdağ 29.10.2015 17:44:00 0
Akçay Ak Parti

Akçay, Ak Parti’nin seçim beyannamesinde olmayan 10 maddelik "Cumhuriyet Bayramı müjde paketi"ni açıkladı. Akçay, “Özellikle bunu Cumhuriyetimizin 92.Yılı vesilesiyle kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi. Birinci maddenin öğrencilere yönelik olduğunu söyleyen Akay, ”Öğrencilerimizin 330 lira olan burs miktarlarını yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarıyoruz. 330 liradan 400 liraya. Enflasyonun çok üzerinde olacak artış, hayırlı olsun’ dedi.

POLİSLER MAAŞLARI 240 İLA 580 TL ARTACAK

İkinci maddenin ise polisleri ilgilendirdiğini ifade eden Ahmet Akçay,

"Teröre karşı kahramanca mücadele eden polislerimize, buradan selamlar gönderiyoruz. Şehit polislerimize rahmet diliyor, ailelerini bağrımıza basıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlamış oluyoruz. En az 240 ve 580 liraya kadar, hayırlı mübarek olsun.” dedi.

ER VE ERBAŞLARIN HARÇLIKLARI 100 LİRAYA ÇIKACAK

İl Başkanı Ahmet Akçay, diğer bir maddenin ise yiğit Mehmetçikleri ilgilendirdiğini belirterek, "Terörle mücadelede başını ortaya koyan yiğit Mehmetçiklerin er ve erbaşların harçlığını 2,5-3 katına çıkarıyoruz. Böylece Mehmetçiklerimiz 100 Türk lirasına kadar harçlık almış olacaklar. 30 liraydı, 100 liraya çıkarıyoruz"dedi. Müjdeler arasında askeri öğrencilere yer verdiklerine işaret eden Akçay, "Askeri öğrencilerimizin 40 ile 200 lira arasında değişen harçlıklarını da iki katına çıkarıyor, böylece 450 liraya kadar harçlık almış olacaklar"diye konuştu. Astsubay emeklilerini de unutmadıklarını söyleyen Akçay, astsubay emeklilerinin makam, görev tazminatı ve intibaklarıyla ilgili taleplerini bildiklerini söyledi. AKÇAY, astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibaklarını gerçekleştireceklerini vurguladı.

İl Başkanı Ahmet AKÇAY, uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI SİLİNİYOR

Paket kapsamında gençlere seslenen Akçay,"Beyannamemizde 2 yıl boyunca prim yatırmadan sağlık hizmeti almalarına yönelik düzenleme yapacağımızı vadetmiştik. Şimdi de gençlerimizin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş, genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz. Hiçbir gencimiz borçlu değil. Biz size borçluyuz, daha güzel bir gelecek borcunu ödeyeceğiz"diye konuştu.

65 YAŞ AYLIĞINDA KESİNTİ OLMAYACAK

Sekizinci müjdenin ise yaşlılarla ilgili olduğunun altını çizen Akçay, 65 yaş aylığı alan vatandaşlara da bir müjdesi olduğunu kaydetti. Akçay,"65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılarımız kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Yani eğer oğlunun, kızının yanında yaşıyor diye bundan mahrum olmayacak. 65 yaş maaşı alan yaşlılarımızın maaşlarında hiçbir kesinti, duraksama olmayacak. Onlara hürmet bizim vazifemiz. Bununla ilgili kanun değişikliğini yapacağız, yaşlılarımızın da sorununu çözeceğiz."ifadesini kullandı.

MUHTAR MAAŞLARI BİN 300 TL'YE ÇIKACAK

Cumhuriyet Bayramı müjde paketinde muhtarlara da yer veren Akçay,"Muhtarlarımız, o bütün halkımızla her gün beraber olan muhtarlarımız, daha önce söz vermiştim, şimdi buradan ilan ediyorum. Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını bin 300 liraya çıkarıp, asgari ücrete endeksledik" dedi.

Son müjdede ise öğretmen adaylarına seslenen Akçay, şubat ayında 30 bin öğretmen atanacağını müjdeledi. Beyannamede olmayan ama çalışarak üzerinde değerlendirme yaptıklarını ve vatandaştan gelen talepler doğrultusunda Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce paketi açıkladığını dile getiren Akçay, "Biz milletimize müjdeyle geliriz. Biz milletimize öfkeyle değil, aşkla geliriz. Bizim tek meselemiz, bu ülkeye hizmet, bu millete hizmet. İlk günkü aşkla, geceli gündüzlü çalışarak sizlerin yüzlerini güldüreceğiz."diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10