Muratlı'nın kurtuluşu kutlandı

2 Kasım Muratlı'nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde coşku ve heyecan hat safhaya çıktı. 2 Kasım programı sabah saat 09.45'te şehitlik ziyareti ile başladı. Ardından Hürriyet Meydanıâ

Muratlı 2.11.2015 16:01:00 0
Muratlı

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe; “Bağımsız bir vatanın sahibi olmak, o vatanın nimetlerinden hakkıyla yararlanma isteğini ve umudunu da içinde taşır. Vatanın işgal edilmesi servet kaynaklarının da yabancıların eline geçmesi demektir. Bağımsız vatan özlemi içi boş bir kavram değildir. Vatan toprağı için ölüm göze alınır. Bağımsız vatandan çoluk çocuğumuz ve gelecek kuşaklarımız yararlanacaktır. Yalnız vatanı için dövüşüp kendinden sonraki kuşaklara bağımsız bir vatan bırakan kahramanlara teşekkür, minnet ve şükran borçluyuz.

Bizlerin görevleri vardır. Bizlerin görevi; yurtta barış, dünyada barış ilkesi kapsamında iç barışı sağlamak ve ulusal bütünlüğe, sınırların değişmezliğine kararlılıkla sahip çıkmak görevimizdir. Türk bayrağını haince yakanlara, Atamızın heykelini yıkanlara, okulları tahrip eden kafalara, teröre karşı çıkmak görevimizdir” diyerek Muratlı’nın kurtuluşunu kutladı.

İLÇE TURU ATILDI

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Tekirdağ Milletvekillerinin de kutlama mesajları okundu. Resim, şiir ve kompozisyon dalında ödül almaya hak kazanan öğrencilere hediyeleri dağıtıldı. 2 Kasım’a dair şiir ve kompozisyonlar okundu. Halkoyunları gösterisi yapıldı. Son olarak özlenen 2 Kasım Muratlı’nın kurtuluşu konvoyu ilçe turu attı. Heyecanlı kalabalığa şeker ve hediyeler atan konvoy alkışlarla uğurlandı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10